BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye vize açıklaması----

Rusya'dan Türkiye'ye vize açıklaması

Rusya'dan Türkiye'ye vize açıklaması
30 Nisan 2018 - 08:41 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik vizelerin kaldırılmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Rusya'nın tek taraflı olarak uygulamaya devam ettiği, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılmasıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan açıklama geldi. Lavrov vizeleri kaldırmak istediklerini ancak buna "terör tehdidi"nin engel olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumartesi günü Moskova'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile düzenlediği basın toplantısında konuştu. 

Lavrov, "Vizesiz rejime doğru hareket edilmesiyle ilgileniyoruz. Buna engel olan, terör tehdididir. Bunun için istihbarat (güvenlik) servislerinin yabancı teröristleri ve savaşçıları takip etmek için ortak çalışmalar yürütmesi gerekiyor" dedi.

Rus bakanın bu sözleriyle, Suriye'deki iç savaştan kaçan, özellikle IŞİD cephesinde savaşan militanları kast ettiği belirtiliyor.

Lavrov diğer yandan, vizesiz rejimden faydalanacak grupları artırmak istediklerini söyledi.

Türkiye vatandaşlarına yönelik vize uygulamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Lavrov, Rusya’nın vize konusunda bazı somut adımlar atılmasına yönelik teklifini geçen haftalarda ilettiğini belirtti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye için vizesiz rejimden faydalanabilecek kategorileri genişletmek istiyoruz" dedi. 

Öncelikle hizmet pasaport sahiplerine, sonrasında da uluslararası taşımacılıkta çalışan uzun mesafe şoförler için vizesiz rejime dönülmesini önerdiklerini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAYRAK30 Nisan 2018 15:12

    Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.Bayrağımızı çatlak göstermeyin,görseli yayından kaldırın lütfen.

  • Dur bakalım ne olacak hikayesi devam ediyor.30 Nisan 2018 10:48

    Parklarda herkül gibi Suriyeliler geziniyorlar. Bunlar kendi ülkelerinde iç savaş çıkartmak isteyip başarısız olanlardır. Bunların çocukları ve torunları da aynı karaktare sahip olacağından ileride Türk vatandaşı olduktan sonra aynısını bize de yapmak isteyeceklerdir. Yani dış mihraklar Türkiyede iç savaş çıkarmakta başarılı olamayınca İTHAL iç savaşçı mülteci getirmektedir. Mülteciler 500 Tl kira verecekler emlakcılar kazanacak diye, iki üç tane külüstür araba alıp araba galericileri kazanacak diye vatanın güvenliği bu kadar tehlikeye sokulabilir mi? İnsanın canı ve vatanı bu kadar ucuz mu?

  • fadıl30 Nisan 2018 10:27

    vizeler kalksın. türk halkının rus gece hayatına alışması lazım. (6)