BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Katar açıklaması----

Rusya'dan Katar açıklaması

Rusya'dan Katar açıklaması
30 Ağustos 2017 - 15:47 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde gerginliğin düşürülmesi çağrısı yaparak, “Krizin tarafları arasında, uzlaşma yoluyla çözüm bulunmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Lavrov, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Doha’daki görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Katar arasında enerji, petrol ve yatırım alanlarında iş birliğinin artırılması konusunda iki ülkenin de hemfikir olduğuna işaret eden Lavrov, “Libya, Suriye ve Irak’taki krizlerde de çözümün tüm etnik gruplar arasındaki diyaloğun arttırılmasıyla sağlanabileceği konusunda aynı fikirdeyiz.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki gerginliğin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Krizin tarafları arasında uzlaşma yoluyla çözüm bulunmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Al Sani de bu konuda Rusya’nın çabalarını olumlu karşıladıklarını belirterek, “Krizin çözümünde Kuveyt’in girişimlerine destek olunması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Suriye meselesinde de değerlendirmelerde bulunan Al Sani, şöyle konuştu:

“Katar olarak Cenevre görüşmeleri doğrultusunda Suriye’de siyasi geçiş sürecini destekliyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve bağımsızlığının korunması gerektiğini düşünüyoruz. Suriye’de gerilimi azaltacak ve istikrarı artıracak tüm gayretlere destek vermeye hazırız.” 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)