BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da yeni bir aşısının daha klinik denemelerine izin çıktı----

Rusya’da yeni bir aşısının daha klinik denemelerine izin çıktı

Rusya’da yeni bir aşısının daha klinik denemelerine izin çıktı
09 Nisan 2021 - 12:13 www.finansgundem.com

Rusya Sağlık Bakanlığı, Epivakkorona-N isimli bir korona virüs aşısının birinci ve ikinci faz denemelerinin yapılmasına izin verdi.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Epivakkorona-N isimli bir koronavirüs aşısının birinci ve ikinci faz denemelerinin yapılmasına izin verdi.

Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Epivakkorona-N koronavirüs aşısının ‘güvenilirliğinin, tolere edebilirliğinin ve bağışıklık oluşturabilirliğinin’ test edileceğini kaydetti. Denemelerin, 18-60 yaş grubundaki 300 gönüllü üstünde 8 Nisan-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Bunun yanında, aşının bileşimi hakkında bilgi verilmedi. Ancak Epivakkorona-N aşısının geliştiricisi olan Vektor Enstitüsü’nün Epivakkorona isimli tescil edilmiş bir aşısı daha bulunuyor.

Rusya’da kitlesel aşı programına da dahil edilen Epivakkorona, vücudun antikor üretmesini sağlayan antijen tabanlı bir aşı.

Daha önce, Vektor Enstitüsü’nün Genel Direktörü Rinat Maksyutov, burun damlası formunda bir aşı geliştirdiklerini, ancak klinik denemelerinin henüz yapılmadığını açıklamıştı.

Rusya’nın şimdiye dek onaylanmış üç koronavirüs aşısı bulunuyor. Söz konusu aşıların ilki olan Sputnik V, dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından kullanımına izin verilmiş ilk aşı olma özelliğini taşıyor.

Almanya ve Rusya 'Sputnik V' aşısını görüşecek

 

Bavyera'nın Sputnik V temin planına Alman makamlarından onay

 

İspanya aşının 60 yaş altına yapılmasını askıya aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)