BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da taksitli elektronik ürün satışları durduruluyor----

Rusya’da taksitli elektronik ürün satışları durduruluyor

Rusya’da taksitli elektronik ürün satışları durduruluyor
24 Mart 2022 - 10:12 www.finansgundem.com

Ruslar tarafından sıklıkla kullanılan kredili veya taksitli alışveriş imkanı, faizlerdeki artış ve rubledeki değer kaybı nedeniyle mağazalar tarafından iptal ediliyor.

Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rus ekonomisinde dengeler değişiyor. Rublenin hızlı bir şekilde değer kaybetmesi özellikle ithal ürünlerin fiyatını hızla yukarı çekti. Ayrıca faizlerin bir anda yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye yükseltilmesi ise yeni borçlanma imkanlarını zora soktu.

Izvestia’nın haberine göre Rusya’nın en büyük elektronik perakendecisi M. Video- Eldorado, ürünlerini taksitle satmayı reddederken, Apple ürünlerinin resmi satıcısı re:Store’un da tek artık kredili ve taksitli Apple ürünü satışı yapmadığı kaydedildi.

Gazeteye konuşan uzmanlar, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 20’ye çıkarması ve döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle pahalı ev aletleri ve elektronik eşyaların taksitli satışının karsız hale geldiğini belirtiyor.

M. Video- Eldorado Basın Sözcüsü Valeria Andreeva, özellikte akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlarda komisyonsuz taksitli satışların durdurulduğunu belirtirken, ileride rublenin değer kazanması ve faiz oranlarının düşmesiyle bu mekanizmanın elektronik mağazalara geri dönebileceğini söyledi.

Andreeva, taksitli ürün satışının perakendecinin ürününde indirim yaparak bankanın sunduğu kredi maliyetini düşürmesi ile gerçekleştiğini vurgularken, mevcut durumda elektronik ürünlerde indirime gidilemediğini, bununla birlikte zaten kredili alımların toplam satışlar içindeki payının son haftalarda düştüğünü aktardı.

Rusya’da şu anda 60 bin rubleden fazla olan akıllı telefon satışlarında taksitli satışların payı yüzde 24 olarak kaydedilirken, uzmanlara göre yıl sonuna kadar taksitli telefon alımlarındaki pay yüzde 5’e düşecek. 2021’de akıllı telefon satışlarında taksitli satın alımların payı yüzde 35 seviyelerinde.

Rusya’nın Ulusal Varlık Fonu 154.8 milyar dolara düştü

 

Fitch'ten yeni Rusya hamlesi

 

Yaptırımlar Rusya'yı vurdu: Enflasyon 2015’ten bu yana en yüksek seviyede

 

Bankalarda 100 milyar dolarlık Rusya riski

 

Rus oligarklara ait 800 milyon euro donduruldu

 

Putin katılmayı planlıyor ama... Rusya’yı G20’den atma planı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)