BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da stadyum inşaatlarında yaşananlar dünya gündeminde----

Rusya'da stadyum inşaatlarında yaşananlar dünya gündeminde

Rusya'da stadyum inşaatlarında yaşananlar dünya gündeminde
16 Haziran 2017 - 11:50 www.finansgundem.com

2018 Dünya Futbol Şampiyonası'na hazırlan Rusya'ya İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden kötü rapor

Rusya dünyanın en önde gelen spor organizasyonlarından olan 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'na hazırlanırken, ülkede inşası süren stadyumlarda yaşanan iş kazaları ve istismarlar dünya gündemine düştü. İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından hazırlanan bir rapora göre, önümüzdeki yıl Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası stadyumları inşa eden işçiler büyük istismara maruz kalırken ücretlerinde de büyük yolsuzluklar gözleniyor. Bina ve Ağaç İşçileri Sendikası'na göre ise Dünya Kupası şantiyelerinde bugüne kadar en az 17 işçi hayatını kaybetti. Bilinen ölümler arasında, düşme neticesi gerçekleşen ölümler dikkati çekerken, 2 Temmuz 2017'de Konfederasyon Kupası finaline ev sahipliği yapacak olan St Petersburg stadyumunda kalp krizi sonucu ölen Kuzey Koreli bir çalışan da yer alıyor.

Habere göre Yekaterinburg'daki bir stadyumda, bazı çalışanlar ise kendilerini ısıtmak için yeterli şartların olmadığını belirterek -25 derecede çalıştıklarını söylüyor. Altı bölgedeki 42 işçi ile yapılan görüşmelere dayanan İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda, Rus makamları ise çok az yasal koruma altındaki birçok göçmen çalışan da olmak üzere başta işçilerin ücretlerinin ödenmemesi ve birçok konuda yeterince çalışmıyor. Raporun yazarı Jane Buchanan, Associated Press'e verdiği demeçte, "Esas itibariyle, çalışanların hayatlarının iyileştirdiğini görmek istiyoruz. FİFA'nın da bu istismar içinde olduğunu düşünerek gizlilikten uzaklaşmak gerekiyor" dedi.
Öte yandan 17 Haziran'da başlayacak ve 8 ülkenin katılacağı Konfederasyon Kupası Rusya'nın Dünya Kupası için hazır olmasının kilit bir testi olarak görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)