BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da enflasyon yükseldi----

Rusya'da enflasyon yükseldi

Rusya'da enflasyon yükseldi
31 Ağustos 2023 - 12:30 www.finansgundem.com

Rusya'da yıllık enflasyon yüzde 4,88’den yüzde 5,03’e yükseldi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan mevcut fiyat durumu incelemesine göre, geçtiğimiz hafta (15 Ağustos- 21 Ağustos)ülkedeki yıllık enflasyonun yüzde 4,66’tan yüzde 4,88’e yükseldiği hatırlatılan bakanlık raporunda, son bir haftada tüketici fiyatlarındaki büyümenin hız keserek yüzde 0,03’e gerilediği, raporlama haftasında enflasyondaki yavaşlamaya temel katkının otomobil, elektrikli ev aletleri fiyatlarındaki artışın yavaşlaması sayesinde büyüme hızı düşen gıda dışı ürün fiyatları sayesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, yaz sezonunun sona ermesi ve uçak biletlerindeki hızlı düşüşün etkisiyle hizmet sektöründe deflasyon kaydedilen son bir haftada, gıda segmentinde ise fiyat artışı yüzde 0,06 oranında ılımlı olurken, bakanlığa göre meyve ve sebze fiyatları düşmeye devam etti.

Rusya Federal İstatistik Servisi’ne (Rosstat) göre, 22 Ağustos- 28 Ağustos 2023 tarihleri arasındaki dönemde haftalık enflasyon yüzde 0,03 olarak gerçekleşirken, bir hafta önce haftalık enflasyon yüzde 0,09 düzeyindeydi.

Ağustos ayının başından bu yana ülkede tüketici fiyatları yüzde 0,23, yılın başından bu yana ise yüzde 3,65 artarken, Rosstat’ın bu ve geçen yılın benzer tarihlerindeki ortalama günlük verileri kullanarak yaptığı hesaplamalarına göre ise yıllık bazda enflasyon yüzde 5,09 olarak gerçekleşti.

Avrupa'nın Rusya'dan LNG ithalatında rekor artış

 

Rusya'daki şirketlere 'ruble' darbesi

 

AB'nin gözü Rusya'nın 200 milyar eurosunda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)