BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da da gençler iş seçiyor, işveren çaresiz!----

Rusya'da da gençler iş seçiyor, işveren çaresiz!

Rusya'da da gençler iş seçiyor, işveren çaresiz!
01 Ağustos 2023 - 17:47 www.finansgundem.com

Rusya'da, iş dünyasının en büyük sorunlarından biri, nitelikli eleman bulmak... Günümüzde iş ilanlarının sayısı, iş arayanların sayısından daha yüksek seyretmeye devam ediyor.


İnsan kaynakları servisi Get experts, uzmanlık sahiplerinin birden fazla şirket arasında seçim yapma imkanı bulunduğunu, bu yüzden işverenlerin personel adaylarına avantajlı tekliflerle gittiğini açıkladı.

Bazı şirketler başka şehirden gelecek uzman personelin bir yıllık kirasını, ya da dil eğitim masraflarını ödemeyi üstüne alıyor.

Servise bağlı analistler bütün sektörlerde en büyük açığın nitelikli mühendis kategorisinde gözlendiğine dikkat çekiyor. En çok talep gören uzmanlık ise teknoloji mühendisliği.

Ayrıca gıda endüstrisi, kozmetik üretimi, ev kimyasalları, inşaat malzemeleri, paketleme gibi alanlarda ARGE uzmanlarına ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. (turkrus)

Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı değişmedi

 

İtalya'da işsizlik oranı 14 yılın en düşük seviyesinde

 

Japonya'da işsizlik azaldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.01 Ağustos 2023 18:02

    NİTELİKLİ TECRÜBELİ DENEYİMLİ ELEMANLARI ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞTIRMAK ADALETSİZLİK OLDUĞUNDAN SUÇ SAYILMALIDIR ASGARİ ÜCRET BİR AYLIK DENEME ÜCRETİ OLMALIDIR SÜREKLİ ASGARİ ÜCRET YASAKLANMALIR NİTELİKLİ İŞÇİNİN AYLIK ÜCRETİ 30 BİN TL DEN AZ OLMAMALIDIR DENEYİMSİZ GÖREVE YENİ BAŞLAYAN MEMURUN MAAŞI 22 BİN TL İSE NİTELİKLİ İŞCİYE 30 BİN TL ÖDENMESİ ÇOK SAYILMAZ