BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da altına ek vergi gündemde!----

Rusya'da altına ek vergi gündemde!

Rusya'da altına ek vergi gündemde!
06 Nisan 2024 - 13:58 www.finansgundem.com

Rusya'da altına ek vergi getirilmesi planlanıyor! Kilogram başına 78 bin ruble olarak belirlenen bu vergi, altın madenciliği yapan kuruluşlar için maden çıkarma vergisine ek olarak uygulanacak.


Rusya’da, kilogram başına 78 bin ruble olacak şekilde altına ek bir vergi getirilmesi teklif edildi. Resmi Rus haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre Vergi Kanunu’nda yapılması öngörülen ilgili değişiklik Duma Bütçe ve Vergiler Komitesi tarafından onaylandı.

Altın madenciliği yapan kuruluşlar için maden çıkarma vergisi miktarının 1 Haziran – 31 Aralık 2024 dönemi için arttırılması planlanıyor. Duma komitesinin birinci başkan yardımcısı Olga Anufrieva’nın açıklamalarına göre, bu aylara ilişkin ek vergi, 2024 yılında Rus bütçesinden düşecek olan altın ihracat vergilerinden elde edilen geliri neredeyse tamamen telafi edecek.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Sazanov, Maliye Bakanı Anton Siluanov’un en büyük altın madencilerinin temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından böyle bir uzlaşma kararı alındığını söylediği açıklamalarında “Hala onlardan para bekliyoruz, gelire ihtiyacımız var ve yıl sonuna kadar bize 15 milyar ruble ödemeleri konusunda anlaştık” diye ekledi.

Sazanov’un açıklamalarına göre, bütçeye gerekli miktarda parayı garanti etmek için, ihracat hacmine atıfta bulunmayan bir “sabit vergi” getirildi.

1 Nisan’da Chicago Ticaret Borsası’nda işlem gören altın rekor fiyata yükseldi. Değerli metalin Haziran teslim kontratlarının fiyatı yüzde 2.14 artarak ons başına 2.286 bin dolara yükseldi. Maliyet ise 2.300 dolar sınırına yaklaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. (gazetemru)

Tacikistan'a vize muafiyetinin kaldırılması Rusya'da son dakika haberi oldu

 

Rusya'da acil durum: Baraj yıkıldı evler tahliye edildi!

 

Rusya Merkez Bankası yüksek maaşlardan şikayetçi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)