BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 19 ton Türk şeftalisine operasyon----

Rusya'da 19 ton Türk şeftalisine operasyon

Rusya'da 19 ton Türk şeftalisine operasyon
15 Ağustos 2018 - 08:26 www.finansgundem.com

Rusya gümrüklerinde denetimler sıkılaştı

Moskova bölgesinde yapılan gümrük kontrollerinde meyve güvesi bulunduğu gerekçesiyle Türkiye menşeili 19 ton şeftalinin ülkeye girişine izin vermedi. Resmi tarım ürünleri denetim kurumu Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamaya göre, karantina kapsamındaki şeftaliler Türkiye'ye geri gönderildi.

Bu yaz Rusya gümrüklerinden geçmekte zorlanan ürünler sadece Türkiye'ye ait değil. Rusya daha önce de Makedonya ve Sırbistan menşeili şeftalilerin ülkeye girişine genel sınırlama getirmişti. Söz konusu sınırlama 15 Ağustosta başlıyor. Balkan ülkelerinden gelen şeftalilerde meyve monilyası tespit edilmişti.

Bu arada yine Moskova gümrüğü, 18 ton Belarus domatesini de, üzerindeki üretim bilgileri ve belgeleri yanlış olduğu gerekçesiyle geri çevirdi. Ayrıca, ülkeye kaçak olarak sokulan İtalya ve Hollanda menşeli 3 ton peynire de el konulduğu açıklandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)