BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, yuanın Ulusal Refah Fonu'ndaki payını yükseltti----

Rusya, yuanın Ulusal Refah Fonu'ndaki payını yükseltti

Rusya, yuanın Ulusal Refah Fonu'ndaki payını yükseltti
30 Aralık 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

Rusya, Ulusal Refah Fonu’nda yuanın azami pay sınırını yüzde 30’dan 60'a, altının azami pay sınırını ise yüzde 20’den 40’a yükseltti.

Rusya Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Refah Fonu’nda tutulan rezervlere ilişkin yeni yapısal değişikliklerin onaylandığı belirtildi.

Yuanın azami pay sınırının yüzde 30’dan yüzde 60’a çıkarıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, altının azami pay sınırının da yüzde 20’den yüzde 40’a çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Ulusal Refah Fonu’nda “dost olmayan” ülke para birimlerinin payının istikrarlı bir şekilde düşürülmesine devam edileceği vurgulandı.

Rus hükümeti, bütçe açığını kapatmak için 1 Aralık itibarıyla yaklaşık 186 milyar dolar seviyesinde bulunan Ulusal Refah Fonu’nu kullandığını açıklamıştı.

Rusya’da bankalar ve şirketler yaptırımlar nedeniyle dolardan uzaklaşırken, ticarette başta yuan olmak üzere dost ülkelerin para birimlerinin kullanımı yaygınlaşıyor.

Rusya Merkez Bankası da rezervlerinde değerlendirmek için Türk lirası, yuan ve rupi satın alınmasına yönelik çalışmalar yapıldığını bildirmişti.

Rusya'nın rezervleri sabit kaldı

 

Rusya'da işgücü sıkıntısı

 

Rusya ekonomisi yüzde 4 daraldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)