BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ve rejim Halep’te operasyona hazırlanıyor----

Rusya ve rejim Halep’te operasyona hazırlanıyor

Rusya ve rejim Halep’te operasyona hazırlanıyor
11 Nisan 2016 - 09:19 www.finansgundem.com

Suriye Başbakanı, Rusya’nın hava desteğiyle Halep’i geri almaya hazırlandığını açıkladı.

Suriye’de şubat ayı sonunda yürürlüğe giren ateşkesin çökmek üzere olduğu yorumları yapılırken, Suriye Başbakanı, Rusya’nın hava desteğiyle Halep’i geri almaya hazırlandıklarını açıkladı. Rus milletvekilleriyle Şam’da bir araya gelen Başbakan Vael el-Halaki, Suriye’nin bir zamanlar ticaret merkezi olan ikinci büyük kenti Halep’i “özgürleştirmek” adına hazırlıkların başladığını söyledi. Rus TASS ajansı Halaki’nin, “Biz, Rus ortaklarımızla birlikte Halep’i özgürleştirmek ve ateşkese katılmayan ya da ateşkesi ihlâl eden tüm yasadışı silahlı grupları bloke etmek için hazırlıklara başladık” şeklindeki sözlerini aktardı. RIA ajansına konuşan, heyette yer alan Rus milletvekillerinden Dimitri Sablin ise “Rus hava kuvvetleri, Suriye ordusunun kara tarruzuna yardım edecek” dedi.
Kontrolü muhalifler ve rejim arasında bölünmüş olan Halep’te, El Kaide’nin kolu El Nusra Cephesi’nin yanı sıra, ateşkese dahil edilen “ılımlı” gruplar da bulunuyor. Son dönemde çatışmaların arttığı Halep’e yönelik kapsamlı bir “Rusya-Şam operasyonu”nun ateşkesi sona erdireceğinden endişe ediliyor.

‘Ateşkes çökmek üzere’
Muhalifler, Halep’in güneyinde Rus hava saldırılarının arttığını bildiriyor. Bölgede İran güçleri ve Lübnan Hizbullah’ı, El Nusra ile çatışırken rejim güçleri giderek “ılımlı” muhaliflerin olduğu bölgeye yaklaşıyor.Muhaliflerin Cenevre’deki müzakerelere katılmak için oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi’nden Basma Kodmani, son 10 günde durumun ciddi şekilde tırmandığını, “ateşkesin çökmek üzere olduğunu” söyledi. Kodmani, ABD ve Rusya’nın ateşkesi denetlemek için kuruduğu ortak mekanizmanın ise “güçsüz” olduğunu söyledi.
Halep’te El Nusra’nın yanı sıra İdlib’de örgütle işbirliği içinde olan Radikal Selefi Ahrar el-Şam grubu ve Özgür Suriye Ordusu bileşenleri bulunuyor. Şam rejimi ateşkes öncesinde Rusya’nın desteğiyle büyük bir ilerleme kaydetmiş ve muhaliflerin Türkiye’ye çıkan yolunu kesmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)