BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya ve İran bankacılık sistemlerini birleştirdi----

Rusya ve İran bankacılık sistemlerini birleştirdi

Rusya ve İran bankacılık sistemlerini birleştirdi
08 Ocak 2024 - 15:27 www.finansgundem.com

İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mohsen Karimi, Rusya ve İran bankalarının finansal işlem sistemlerini birbirine bağladığını ve bu nedenle artık SWIFT'e gerek kalmadan doğrudan işlem yapabildiklerini söyledi.

İran basınına demeç veren İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mohsen Karimi, Rusya ve İran'ın finansal mesaj iletim sistemlerininin birbirine bağlandığını, iki ülke bankalarının artık birbirleriyle iletişim kurmak için İsviçre'ye ihtiyaç duymadığı ve her iki ülkenin ticari bankalarının birbirleriyle aracılık ilişkileri kurabileceğini açıkladı.

İki ülke ihracatçılarının ulusal para birimlerinde işlem yapabileceğini de kaydeden Karimi, İranlı bir ihracatçının Rus bankasında riyal hesabı açıp bu hesaba İran'daki Rus bankalarından para alabileceğini belirtti.

İran Ulusal Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ayvazlı, bir gün önce yaptığı açıklamada, Rusya ve İran ulusal varlık fonlarının petrol ve gaz, petrokimya, ilaç gibi alanlarda çeşitli projeleri hayata geçirmek üzere ortak yatırım komiteleri oluşturmayı planladıklarını söylemişti.

İran Merkez Bankası Başkanı Muhammed Farzin de, Aralık ayının sonundaki açıklamasında, İran ile Rusya arasında ruble ve riyal ile ticaret yapılmasına olanak sağlayacak bir para birimi anlaşmasının 2024 yılının ilk çeyreğinde imzalanacağını ifade etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)