BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya ve Irak 23 yılın zirvesini gördü----

Rusya ve Irak 23 yılın zirvesini gördü

Rusya ve Irak 23 yılın zirvesini gördü
02 Ocak 2015 - 23:28 www.finansgundem.com

Küresel düzeyde arz fazlası yaşandığı dönemde Rusya ve Irak'ta petrol üretimi 20 yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı

Irak ve Rusya'da petrol üretim seviyeleri 20 yılı aşkın bir sürenin en yükseğine çıkarak, fiyatları 5,5 yılın en düşük düzeyine indiren arz fazlası karşısında geri adım atmayacaklarını gösterdiler.

Rusya Enerji Bakanlığı'na bağlı CDU-TEK tarafından Bloomberg ile paylaşılan öncü veriye göre, üretim Aralık'ta yüzde 0.3 artarak günlük 10.667 varil oldu ve Sovyet sonrası dönemin rekorunu kırdı. Irak Petrol Bakanlığı Sözcüsü Asım Cihad, petrol üretiminin Aralık'ta günlük 2.94 milyon varile yükseldiğini belirtti. Irak böylece 1980'lerden bu yana en yüksek üretim seviyesine ulaşmış oldu. Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) göre iki ülke Kasım'da dünya petrol üretiminin yüzde 15'ini karşıladı.

Petrol, 2014’te yüzde 48 gerilemesinin ardından 5,5 yılın en düşüğüne yakın seviyeden işlem görüyor. ABD üreticileri ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu (OPEC) pazar payı mücadelesinde fikir birliği sağlayamadı. OPEC Aralık ayında 7. ayda da kotasının üzerinde üretim gerçekleştirirken, ABD üretimi 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine genişletti.

Kopenhag'da bulunan Saxo Bank analisti Ole Hansen "Rusya ve Irak'tan gelen son verilerin ışığında, artan üretime odaklanılması petrol fiyatları için olumsuz bir etki yapıyor. Hansen bugün itibariyle varil başına yaklaşık 57 dolardan işlem gören Brent petrolünün bu yıl 50 doların altına inebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)