BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya vatandaşlarının yurt dışı hesaplarını bildirmede son haftası----

Rusya vatandaşlarının yurt dışı hesaplarını bildirmede son haftası

Rusya vatandaşlarının yurt dışı hesaplarını bildirmede son haftası
28 Mayıs 2019 - 12:25 www.finansgundem.com

Rusya'da yurt dışı hesaplarını bildirmek için son 1 hafta kaldı. İhlal edenlere ağır ceza verildi.

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki banka hesaplarıyla ilgili bilgileri Vergi Dairesi’ne bildirmeleri için tanınan sürenin sonuna geliniyor. 2018 yılında yurt dışındaki bankalarda açılan hesapların en geç 1 Haziran’a kadar beyan edilmesi gerekiyor. Hesaplarını deklare etmeyenleri ağır para cezaları bekliyor 

Yasaya göre yılda 183 günden fazla Rusya dışında kalan vatandaşların ise, yurt dışındaki hesaplarıyla ilgili bilgileri devlete bildirme zorunluluğu bulunmuyor. 

Rusya Federal Vergi Servisi (FNS) geçen seneden itibaren vergi mükelleflerinin yabancı bankalardaki hesap bilgilerine erişebiliyor. 

Hesaplarda yasa dışı döviz işlemlerine rastlanması durumunda işlem miktarının yüzde 75'i ile 100'ü arasında değişen oranda cezalar uygulanabiliyor. Hesap sahibinin Rusya'da vergilerini de ödemediğinin tespit edilmesi durumunda cezalar ağırlaşıyor.

Sahipleri Rusya'da 183 günden fazla yaşayan şirketlerle ilgili Rus vergi makamlarına bildirimde bulunulmaması durumunda ise şirket sahipleri 50 bin rubleden başlayan cezalara çarptırılabiliyor. (Türkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)