BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya gazı için yeni açıklama!----

Rusya gazı için yeni açıklama!

Rusya gazı için yeni açıklama!
25 Aralık 2015 - 07:15 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya doğalgazıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, partisinin Marmara bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi.  Albayrak vekillere Bakanlığın çalışmaları, yatırımlar ve genel enerji politikaları ile ilgili geniş bilgi verdi. Edinilen bilgiye göre, Albayrak toplantıda şunları kaydetti: 

RUSYA İLE SORUN DÜŞÜNMÜYORUZ

“Doğalgaz’ın yüzde 56’sını Rusya’dan alıyoruz. Rusya’dan gelen doğalgaz ile ilgili bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Her ihtimale karşı biz tedbirlerimizi alıyoruz. Kısa vadede depolama alanlarının kapasitesini hızla arttıracağız. Bunun için gerekli yatırımları hemen yapacağız. Trakya’daki depolama alanları ile Tuz Gölü’nden yapılacak depolama alanları devreye sokulacak.

Doğalgaz ile ilgili Katar, Türkmenistan, Azerbaycan ile görüşmeler var. Bunlar olumlu devam ediyor. Nükleer enerjide ilk santralin devreye sokulması en erken 2018, ikincisinin devreye sokulması da 2023’te mümkün olabilecek.”

KAÇAK ELEKTRİK SORUNU

Milletvekilleri toplantıda özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kaçak elektrik kullanımını gündeme getirdi. Vekiller son dönemde bunun daha da arttığını ifade etti. Bakan Albayrak da sorunun çözümü için çalıştıklarının altını çizdi. 

Öte yandan, Albayrak’ın brifingleri 7 bölgedeki milletvekillerine gruplar halinde sürdüreceği de öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)