BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya gaz ihracatında darbe alabilir----

Rusya gaz ihracatında darbe alabilir

Rusya gaz ihracatında darbe alabilir
15 Mayıs 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

AB ve G7, Rusya'dan gaz ithalatının yeniden başlamasını yasaklayabilir. G7 ve AB ülkeleri, Rus enerji kullanımlarını daha da azaltmayı hedefliyor.

G7 ve Avrupa Birliği (AB), Moskova'ya yönelik Ukrayna ihtilafıyla ilgili yaptırımlara cevaben arzı kestiği rotalarda Rus gazı ithalatının yeniden başlatılmasını yasaklayabilir.

Financial Times'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, şu anda G7 ve AB yetkilileri arasında görüşmeler yapılıyor ve bir kararın bu hafta Hiroşima'da yapılacak G7 zirvesinde kesinleşmesi bekleniyor.

Gazete tarafından görülen bir taslak bildiriye göre, G7 ve AB ülkeleri, Rusya'nın enerjiyi silah olarak kullanması nedeniyle daha önce kapattığı yolların yeniden açılmasını önlemek de dahil olmak üzere en azından Ukrayna'da çatışmanın çözümüne kadar Rus enerji kullanımlarını daha da azaltmayı hedefliyor.

Kararın, geçen yıl kapnan Polonya ve Almanya'ya giden rotalardaki Rus boru hattı gazı akışının yeniden başlamasını önleyeceği bildiriliyor.

Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirlerinde keskin düşüş

 

AB'de doğalgaz fiyatı sınır sistemini tüm gaz merkezlerinde uygulanacak

 

Rusya'nın doğalgaz ihracatı 2022'yi düşüşle kapatacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)