BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya faizde direniyor----

Rusya faizde direniyor

Rusya faizde direniyor
11 Şubat 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

Enflasyonun 15 ayın zirvesine tırmanmasıyla Rusya'nın faiz indirimi çağrılarını geri çevireceği tahmin ediliyor

Rusya'da enflasyonun 15 ayın zirvesine tırmanması ve merkez bankasının, hükümetin faiz indirimi çağrılarını yerine getirmeyeceğine işaret etmesinin ardından Rusya büyük ihtimalle bu ay faiz indiriminden kaçınacak.
Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin 21'i Rusya Merkez Bankası'nın faizi 5. ayında da yüzde 8.25'te tutacağını tahmin ediyor. Diğer beklenti anketleri, bankalara kredi verilmesinde en sık başvurulan gecelik ve 1 haftalık geri alım oranlarının yüzde 5.5'te, gecelik mevduat faizinin ise yüzde 4.5'te kaması bekleniyor.
2012'de Faiz artışı yapan en büyük gelişen piyasa ekonomisi olan Rusya, büyümenin geçtiğimiz yıl yüzde 3.4'e yavaşlayarak 2009'daki resesyondan bu yana en zayıf düzeyine gerilemesinin ardından hükümetin para politikasının gevletilmesine yönelik baskılarına sahne oluyor. Merkez bankası başkan yarıdımcısı Alexei Ulyukayev tüketici fiyatlarının Ocak'ta son 15 ayın en hızlı artışını kaydetmesinin ardından bankanın kendi ekonomik görünümüne odaklandığını ve bunu da değiştirmeyeceklerini dile getirdi.
Merkez bankasının bu toplantısında faizleri sabit tutmasını beklediklerini aktaran Moskova'daki UniCredit Bank'ın ekonomistlerinden Artm Arkhipov, bankanın büyük ihtimalle enflasyondaki kısa vadeli sıçrama ve ekononin mevcut üretimi ve potansiyeli arasındaki açığa değineceğini öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)