BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya duyurdu: 92 Ukrayna askeri ‘insanlığa karşı suçtan’ tutuklandı----

Rusya duyurdu: 92 Ukrayna askeri ‘insanlığa karşı suçtan’ tutuklandı

Rusya duyurdu: 92 Ukrayna askeri ‘insanlığa karşı suçtan’ tutuklandı
25 Temmuz 2022 - 16:00 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne mensup 92 askerin “insanlığa karşı suçtan” tutuklandığını bildirdi

Rusya Devlet Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü operasyonlar çerçevesinde şu ana kadar bin 300'den fazla cezai soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rusya tarafından Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne mensup 92 askerin tutuklandığını belirten Bastrykin, 51'i asker 96 kişinin de arananlar listesinde bulunduğunu söyledi. Bastrykin ayrıca, Ukraynalıların “insanlığın güvenliğine ve barışa karşı suçlara” karıştığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna'da da soruşturma sürüyor

Ukrayna'da sürdürülen soruşturmalara dair Kiev'den yapılan açıklamada ise, Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı saldırılardan bugüne dek 21 binden fazla savaş ve saldırganlık suçu incelemesinde bulunulduğu belirtilmişti. Mayıs ayında Ukrayna'da ilk savaş suçu davası görülmeye başlanmış ve mahkeme, 1 sivili öldürdüğü gerekçesiyle Rus askere ömür boyu hapis cezası vermişti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Ukrayna'yı “savaş sahnesi” olarak nitelendirmiş, araştırmacılardan ve adli tıp uzmanlarından oluşan uzmanları Ukrayna'ya göndermişti.

Rusya'nın petrol ihracatı azaldı

 

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

 

Rusya-Ukrayna savaşının istihbarat raporu yayınlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)