BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Azerbaycan-Ermenistan sorunu diplomasiyle çözülmeli----

Rusya: Azerbaycan-Ermenistan sorunu diplomasiyle çözülmeli

Rusya: Azerbaycan-Ermenistan sorunu diplomasiyle çözülmeli
13 Eylül 2022 - 12:57 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki anlaşmazlıkların siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini duyurdu.


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirli bölgelerinde durumun ani şekilde ağırlaşmasından derin endişe duyulduğunu bildirdi.

Tarafları, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin Kasım 2020, Ocak ve Kasım 2021 tarihlerinde imzaladığı üçlü bildirilere uygun olarak durumun daha fazla tırmanmasından kaçınmaya, itidalli davranmaya ve ateşkese kesinlikle uymaya çağıran açıklamada, Moskova'nın Bakü ve Erivan ile yakın temas halinde olduğuna işaret edildi.

13 Eylül'de ateşkes bekleniyor

Ermenistan yönetiminin mevcut ikili anlaşmalara uygun olarak ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) aracılığıyla durumun çözülmesine yardımcı olunması talebiyle yaptığı başvurunun alındığı belirtilen açıklamada, 13 Eylül'de Moskova saatiyle 09.00'dan itibaren ateşkes konusunda Rusya'nın arabuluculuğu sonucunda varılan anlaşmanın eksiksiz olarak uygulanmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Daha önce olduğu gibi, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tüm anlaşmazlıkların münhasıran siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği fikrinden hareket ediyoruz" denildi.

Sınır meseleleriyle ilgili konuların da Rusya'nın danışmanlık yardımı yaptığı Azerbaycan-Ermenistan sınır belirleme komisyonunun çalışmaları çerçevesinde çözülmesi gerektiğine işaret edildi.

İran: Azerbaycan-Ermenistan sınırında değişik kabul edilemez

 

Çavuşoğlu: Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı

 

ABD'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çatışmaları derhal durdurma çağrısı

 

Azerbaycan, Ermenistan sınırında çatışmaların başladığını duyurdu

 

Ermenistan askerleri, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

 

Blinken, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)