BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRüşvet ve yolsuzluk suçlaması! Çii'ye 15 yıl hapis istemi----

Rüşvet ve yolsuzluk suçlaması! Çii'ye 15 yıl hapis istemi

Rüşvet ve yolsuzluk suçlaması! Çii'ye 15 yıl hapis istemi
18 Mart 2021 - 11:36 www.finansgundem.com

Myanmar’ın fiili lideri Aung San Suu Çii’nin yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu bildirildi. Çii’nin hakkındaki diğer dört suçlamayla birlikte 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yönetime el koyan ordu daha önce Suu Çii’nin başkent Nepido’daki bir mahkemeye sevk edildiğini bildirmişti.

DPA’ya göre, resmi televizyon kanalı MRTV, bir inşaat firması olan Sai Ping İnşaat’ın sahibi Maung Weik’nin, 2018 ve 2020 yılları arasında Suu Çii’ye 4 taksitte 550 bin dolar verdiğini söylediği görüntüleri yayınladı.

Bloomberg News’in aktardığına göre, Maung, “İlk olarak Mayıs 2018’de Dao Kin Kii Kurumu için asistanı aracılığıyla 100 bin dolar verdim. Ardından Mayıs 2019’da, evinde, 150 bin doların bulunduğu siyah bir zarf verdim” dedi.

Weik, “Şubat 2020’den sonra kendisine 50 bin dolar, Nisan ayında ise 250 bin dolar verdim. Bunların hiçbirinin şahidi yok” ifadelerini kullandı.

MRTV, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu’nun ilk sonuçlarının, Suu Çii’nin bir takım yolsuzluklar gerçekleştirdiğini kanıtladığını aktardı. Yönetime el koyan ordu, Dao Kin Kii Kurumunun parasını kendi çıkarlarına yönelik kullandığı ve devlete ait arsaları kurumun ofisleri için kiraladığı gerekçesiyle Suu Çii’yi suçluyor. Ayrıca başkent Nepido’da bir eğitim merkezi için satın aldığı arsaya piyasa değerinin oldukça altında bir ödeme gerçekleştirdiği belirtildi.

Suçlama, Şubat başında Myanmar’daki askeri darbeden bu yana Suu Çii’ye yönelik yapılan beşinci suçlama. Söz konusu suçlama, Suu Çii’nin 15 yıldan fazla bir zaman parmaklıklar ardında kalmasına neden olabilir.

Myanmar’daki Birleşmiş Milletler (BM) müfettişlerinden oluşan bir ekip dün (Çarşamba), halkı 1 Şubat darbesinden bu yana ordu tarafından emredilen suçların kanıtlarını toplamaya ve saklamaya çağırdı.

Öte yandan Siyasi Mahkumlara Yardım Derneği (AAPP), Myanmar güvenlik güçlerinin, ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan darbe karşıtı protestolarda, 180’den fazla protestocuyu öldürdüğünü bildirdi.

Myanmar'da gösteriler ve ölümler sürüyor

 

ABD'den Myanmarlı komutanın çocuklarına yaptırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)