BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusların estetik kredisi Özyeğin'den----

Rusların estetik kredisi Özyeğin'den

Rusların estetik kredisi Özyeğin'den
04 Nisan 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

Hüsnü Özyeğin'in Rusya'daki bankası olan Credit Europe Bank, 2012 yılında yaklaşık 90 milyon dolar kar elde etti

Credit Europe Bank Rusya Başkanı Haluk Aydınoğlu, Moskova İntercontinental Otel'de düzenlenen sunum ile bankanın 2012 yılı faaliyet sonuçlarını anlattı. Aydınoğlu, sunumda yaptığı açıklamada Credit Europe Bank'ın 2012 yılını 2,8 milyar ruble (yaklaşık 90 milyon dolar) kar ile kapattıklarını ve varlıklarının %20.2 büyüyerek 97.2 milyar rubleden 117.7 milyar rubleye (yaklaşık 3,8 milyar dolar) yükseldiğini söyledi. Haluk Aydınoğlu, toplam kredi portföyünün ise %27,1 artarak 80,6 milyar rubleden 102,5 milyar rubleye (yaklaşık 3,3 milyar dolar) yükseldiğinin altını çizdi.
Yoğun ilginin olduğu gözlenen sunum sonrası Aydınoğlu, 2000'li yılların başından bu yana devam ettirdikleri 'her yıl biraz daha fazla kar etme' alışkanlığını 2012 yılında da sürdürdüklerini belirterek, "Şu anda bireysel bankacılıkta Rusya'nın önde gelen bankalarından bir tanesiyiz. Değişik ürünlerde ilk 10'dayız. Araba kredilerinde Rusya'da beş numaralı bankayız. Yüzde 5'e yakın bir pazar payımız var. Kredi kartlarında ise %2'ye yakın pazar payımız var" dedi. Kredi risklerinde en düşük seviyelere ulaştıklarına da vurgu yapan Aydınoğlu, karlarındaki en büyük sebeplerden birisinin bu olduğunu belirterek "Çok az kredi batırıyoruz" diyerek pazarda bu konuda çok iyi olduklarını belirtti. Verimlilik olarak Rusya'nın en iyi bankalarından biri olduklarını söyleyen Haluk Aydınoğlu, "Oldukça iyi bir yıldı. Bunu bugün yatırımcılarımızla bize güvenen Rus bankalarla ve diğer iş ortaklarımızla paylaştık" dedi.
KÜRK VE ESTETİK KREDİSİ
Araba ve kredi kartı ürünlerinin piyasada en çok tercih edilen ürünleri olduğunu ve ciddi bir pazar sahibi olduklarını belirten Haluk Aydınoğlu şunları söyledi: "Anında finansman dediğimiz hizmetimizi 2004 yılından bu yana yapıyoruz. Kredi kartı çok yaygın olmadığı için insanlar bir ürün almaya gittiği zaman dükkânda kredi başvurusu yapıyordu. Bizde bireysel bankacılığa böyle başladık. O zamanlar daha çok buzdolabı, televizyon finansmanı yapıyorduk. Daha sonra bunu biraz daha çeşitlendirmeye başladık. Rusya'da şuanda satılan kürklerin yaklaşık %20'sinin biz finansını yapıyoruz. Rus bayanlar kürk almak istedikleri zaman bizden kredi başvurusu yapıyorlar ve kürklerini öyle alıyorlar. Yine enteresan ürün olarak diş tedavisi için kredi veriyoruz. Estetik ameliyatlara kredi veriyoruz. Bunu hatta 2005 yılından bu yana yapıyoruz. Yanlış söylemek istemiyorum ama dünyada da bunu ilk başlatan banka biziz herhalde" En çok verdikleri kredilerden bir tanesinin de tatil kredisi olduğu belirten Aydınoğlu, Rusya'dan Türkiye'ye yılda 2,5-3 milyon arasında turistin gittiğini ve bunların yaklaşık %5-10'un tatil kredisini kendilerinin verdiğini söyledi.
RUSYA'DAKİ 900 BANKA İÇİNDE İLK 50'DEYİZ
Credit Europe Bank Rusya Başkanı Haluk Aydınoğlu, Rusya'da 900'ün üzerinde banka olduğunu belirterek, "Toplam bankacılık diye baktığınız zaman ilk 40'dayız ancak demin dediğim gibi bazı ürünlerde ilk 10'da hatta ilk 5'deyiz. Biz her ürünü yapmaya çalışmıyoruz, sadece iyi olduğumuz ürünleri daha iyi yapmaya çalışıyoruz. O anlamda baktığımız zamanda araba ve kredi kartlarında baktığınız zaman oldukça iyi sonuçlarımız var" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)