BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların bankalara borcu arttı----

Rusların bankalara borcu arttı

Rusların bankalara borcu arttı
26 Nisan 2023 - 08:15 www.finansgundem.com

Rusya’da ikamet eden her bir kişinin bankalara olan borcunun yüzde 50 artarak 7 bin 600 rubleyi geçtiği ortaya çıktı.

Mali danışmanlık hizmeti Dolgovoy Consultant tarafından yapılan bir araştırmada Ruslar için işlerin iyi gitmediği anlaşıldı. Araştırmaya göre, Rusya’da ikamet eden her bir kişinin bankalara olan ortalama gecikmiş borcunun üç yıl içinde yarı yarıya artarak 7 bin 600 rubleyi aştığı ortaya çıktı.

Merkez Bankası verilerine dayanılarak yapılan araştırmada, bu istatistiksel sonucun çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere tüm ülke sakinleri arasında eşit olarak dağıtılan toplam borcu içerdiği vurgulanırken, Merkez Bankası’nın verilerine göre Mart 2023 başında bankaların bilançolarında 1 trilyon 109 milyar ruble vadesi geçmiş bireysel borç (90 günden fazla gecikmiş krediler) birikmişti.

Rusya Federal İstatistik Servisinin (Rosstat) verilerine göre Rus nüfusu baz alındığında, her Rus vatandaşının omuzlarındaki mali yük 2023 baharında 7 bin 619 rubleye ulaşırken, 2020’nin başında bu rakamın yüzde 53 daha düşük olduğu ve 4 bin 974 ruble olarak kaydedildiği açıklandı.

Gazetemru'nun haberine göre Dolgovoy Consultant Genel Müdürü Denis Aksenov, konu hakkında yaptığı açıklamada, hızlı bir şekilde biriken vadesi geçmiş borçların bankaların yeni kredi verme kabiliyetini de sınırladığına değinirken, nüfusu bu kredileri alma fırsatından mahrum bıraktığını, böylece ekonomiye para akışının azaldığını aktardı.

Ekonomik olarak aktif nüfus söz konusu olduğunda kişi başına düşen ortalama gecikmiş borç rakamının iki katına çıktığına dikkat çeken uzman, bu rakamın Rusya’da 15 ila 72 yaş arası her bir kişi için 15 bin ruble düzeyinde olduğunu sözlerine ekledi.

Rus ekonomisi için kritik uyarı

 

WSJ: Rus ekonomisi çöküşe geçti

 

Rus ekonomisi 2022’de yüzde 2,1 küçüldü

 

Ruslar kredi kartıyla yaşıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)