BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar Soyuz-5'i çok kullanımlı yapacak----

Ruslar Soyuz-5'i çok kullanımlı yapacak

Ruslar Soyuz-5'i çok kullanımlı yapacak
13 Nisan 2019 - 08:01 www.finansgundem.com

Rusya Federal Uzay Ajansı, Soyuz-5 Light çok kullanımlık roket geliştirmeyi planlıyor. İlk uçuşun 2022'de yapılacağı açıklandı

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren S7 Group ile ortaklaşa, Soyuz-5 roketini baz alarak Soyuz-5 Light çok kullanımlık ticari roketi geliştirmeyi planlandıklarını belirten Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Genel Müdürü Dmitriy Rogozin, ilk uçuşun 2022’de yapılacağını söyledi.

Sputnik'e konuşan Rogozin, "Soyuz-5 roketinin yeni aşaması, hafifletilmiş ticari versiyonu olan Soyuz-5 Light'i geliştirme açısından S7 Group bizim için çok yararlı olacak. Çok kullanımlık aşamasına geçmek istiyoruz. Şimdi bunu yapmak mümkün değil ama bir sonraki aşamada onlarla birlikte bunu yapabiliriz. Bu alanda çalışmak için gereken zemin var" dedi.
Rus Hruniçev Devlet Uzay Araştırma ve Üretim Merkezi, geçtiğimiz yıl çok kullanımlık roket üzerinde tasarım araştırma çalışmaları gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Rusya'da daha önce de tekrar kullanılabilen roket çalışmaları gerçekleştirilmişti. İlyuşin Havacılık Şirketi Proje Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Dmitriy Gerasimov, Rus üreticilerin ilk milli yeniden kullanılabilir roket için birkaç konfigürasyon geliştirdiğini söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)