BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRuslar okyanusta 'Kripto Dünyası' adası inşa edecek----

Ruslar okyanusta 'Kripto Dünyası' adası inşa edecek

Ruslar okyanusta 'Kripto Dünyası' adası inşa edecek
01 Mart 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Rus girişimciler Pasifik Okyanusu'nda "Kripto Rus Dünyası" adında 1 milyon insanın yaşayabileceği yapay bir ada inşa edecek

Kripto yatırımcıları Kir Belyaev ve Pavel Gromov, 2040 yılına kadar Pasifik Okyanusu'nda "Kripto Rus Dünyası" adında yapay bir ada inşa etmek istiyor.

Girişimciler, Silikon Vadisi’nin artık dünyadaki en iyi beyinleri çekmediğini, yabancıların Rusya'ya, "girişimlerimize ve yüksek teknoloji başarılarımıza" hayran olmaya giderek daha hazır hale geldiklerini bu yüzden bu alanda istihdam hedeflendiğini belirtiyor.

Haberrus'da yer alan habere göre, Silikon Vadisi'ne alternatif olacak yapay adada, 1 milyona kadar insanın yaşayabilecek.İnşaat 2025 yılında başlayacak ve 2040 yılında tamamlanacak.

Projenin web sitesinden belirtildiği gibi, "Crypto Russian World", Pasifik Okyanusu'nun tarafsız sularında, ancak Kaliforniya'dan uygun bir mesafede yer alacak, böylece Amerikalıların "toplam" adaya kaçması daha kolay olacak.

Ada 300 metrekareye yayılacak. Bitcoin şeklinde yapılacak ve okyanus tabanına demirlenmiş bir platform üzerinde yer alacak. 1 milyon kişinin yaşayabileceği büyüklükte olacak.

Ortak alanlarda ortak çiftlikler, suda yaşayan gıda yetiştirme operasyonları ve kompost bahçeleri ile tasarlanacak proje adada, suda deniz ürünleri çiftlikleri bulunacak. Her konut binasına bir 3D gıda yazıcısı kurma sözü veriyorlar.

Yatırımcılar ulaşımın erişilebilirliğini de düşünmüşler. Adada insanları ana karadan taşıyacak su taksileri ve güneş enerjisiyle çalışan feribotlar bulunacak.

Yaratıcılara göre böyle bir kripto adasının yaratılması neredeyse 2 milyar dolara mal olacak. İsteyen yatırımcılar finansman konusunda bu projeye ortak olabilecek.

Rusya ekonomisi ocakta 4.6 büyüdü

 

Rus ekonomisi yaptırımların altında 2 yılı geride bıraktı

 

Rus yönetiminin gözü zenginlerin malında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)