BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivRuslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor----

Ruslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor

Ruslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor
18 Haziran 2023 - 10:54 www.finansgundem.com

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın araştırmaları, Rusların taşıt kredisiyle satın aldıkları en popüler otomobilleri belirledi.

Mayıs verilerine göre taşıt kredisiyle alınan otolarda Çin ve Rus markaları lider olurken,  Mayıs 2023’te 22,5 milyar ruble ile en yüksek hacimli taşıt kredisini Sberbank’ın verdiği tespit edildi.

Mayısta Ruslar böylece yeni otomobil için 12,5 milyar ruble taşıt kredisi alırken, ikinci el otolar için alınan kredi hacimleri ise 10 milyar rubleye yükseldi.

Uzmanlar, 2021 yılının mayıs ayında ikinci el oto için alınan taşıt kredisi hacimlerinin 1,9 milyar ruble olduğunun altını çizdi.

2023’teki krediyle alınan yeni otomobiller arasında en çok Çin markası Haval, Chery ve Geely bulunurken, bunun yanı sıra Rus yerli oto markası Lada’nın da en fazla krediyle alınan otomobiller listesinde yer aldığı ifade edildi.

Bankaya göre, bir Rus otomobilinin satın alınması için ortalama taşıt kredisi miktarı neredeyse değişmezken, bu miktar 710 bin ruble seviyesinde seyrediyor.

Aynı zamanda, yabancı bir araba satın almak için alınan taşıt kredilerinde miktarın son iki yılda 240 bin ruble arttığın belirleyen Sberbank, kredinin ortalama miktarını belirtmedi.

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), Ocak- Nisan 2023 döneminde Rusların 297,3 milyar ruble değerinde taşıt kredisi aldığını bildirirken, bu rakamların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,8 daha fazla olduğu açıklandı.

Çinli şirketlerin otomobil ihracatında büyük artış

 

İlk kez elektrikli: İşte yılın en çok satan otomobili...

 

Rusya'da Çin otomobillerinin satış payı yüzde 60'a çıkabilir!

 

Çin otomobilleri Rusya pazarını ele geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)