BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus şirketin Antalya'da mağdur ettiği çocuklar için Şeref Malkoç devrede----

Rus şirketin Antalya'da mağdur ettiği çocuklar için Şeref Malkoç devrede

Rus şirketin Antalya'da mağdur ettiği çocuklar için Şeref Malkoç devrede
06 Ağustos 2023 - 15:05 www.finansgundem.com

Antalya’da kampa gelen 68 Rus çocuğun mağdur olmasıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç devreye girdi.

Telegram kanalında Kemer’e kampan gelen 68 Rus çocuğun ödeme sorunu nedeniyle otelden çıkarılmasını değerlendiren Moskalkova, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un otelden tahliye edilen Rus çocuklara yardım etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini söylerken, “Rus tur operatörü Kolibri-Tour firmasının sahtekarlığı nedeniyle çocuklarımızın Antalya’daki kamptan tahliye edilmesinden ve dolayısıyla Rusya’nın çeşitli bölgelerinden onlarca ebeveyn ve çocuğun haklarının ihlal edilmesinden son derece endişe duyuyorum. Bu konuda Sayın Şeref Malkoç ile temasa geçtim ve kendisi gerekli yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti” diye yazdı.

Moskalkova, 5 Ağustos’ta Türkiye’de dinlenen yüze yakın çocuktan 68’inin Rusya’ya geri döneceğini bildirirken, “Bazı çocuklar, ebeveynleriyle anlaşarak tatillerine başka bir tur operatörüyle devam edecek” dedi.

Daha önce, Antalya’nın Kemer ilçesinde kampta olan 100 Rus çocuk, tur operatörü tarafından ödeme yapılmadığı gerekçesiyle otelden tahliye edilmişti.

Ebeveynlere göre, çocukların tatil organizasyonunu onaylayan herhangi bir makbuz veya belge bulunmazken, tur operatörünün çocukları tek yön biletle Türkiye’ye gönderdiği kaydedildi.

Çocukların aileleri, şirketin Omorfi Garden Resort isimli otele ödeme yapmaması nedeniyle otelin çocukları tesisten çıkardığını açıkladı. Dışarıda kalan çocukları başka bir otele yerleştiren şirket orman yangınını gerekçe gösterirken, çocukların dönüş masraflarını bile karşılamadığı ifade edildi.

Ancak çocukların transfer edildiği Rios Latte Beach Hotel de kendilerine sadece 5 Ağustos’a kadar ödeme yapıldığını ve bu tarihten sonra misafirleri kabul etmeyeceğini bildirirken, böylece 50 günlük kamp için Kemer’e gelen çocuklar ortada kaldı.

Rus opera sanatçısından ABD'ye tazminat davası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)