BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ordusu, Zafer Günü’nde gövde gösterisine hazırlanıyor----

Rus ordusu, Zafer Günü’nde gövde gösterisine hazırlanıyor

Rus ordusu, Zafer Günü’nde gövde gösterisine hazırlanıyor
07 Mayıs 2022 - 14:20 www.finansgundem.com

Rus ordusu, Nazi Almanyası’na karşı zaferin yıldönümü için bugün binlerce askerle Kızıl Meydan’da Zafer Günü’nün provasını yaptı.

Rusya'da 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı zaferin yıldönümü olan 9 Mayıs Zafer Günü için hazırlıklar sürüyor.

Başkent Moskova'daki Kızıl Meydan'da askeri geçit töreni provası, bugün binlerce askerin katılımıyla yapıldı. Rus ordusunun birçok biriminin katıldığı tören provası, özellikle Ukrayna'daki savaş sürerken Rusya'nın askeri gücü açısından Batı'ya gözdağı niteliği taşıyor.

Batı basınında Rusya'nın 9 Mayıs'ta Ukrayna'daki işgale son vereceği ya da resmen bir savaş ilan edeceği iddiaları nedeniyle Moskova'daki Zafer Günü, bu yıl ayrı bir öneme sahip. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de törende önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

KIYAMET UÇAĞI DA TÖRENDE YER ALACAK

Sovyetler Birliği’nin 9 Mayıs 1945’te Nazilere karşı kazandığı zaferi her yıl görkemli törenlerle kutlayan Rus ordusu, Sözcü'nün haberine göre, bu yılki kutlamalar için Kızıl Meydan'da kıyafetli prova gerçekleştirdi. Rusya Savunma Bakanlığı, tören provasına 11 bin askerin ve 131 adet modern askeri donanımın yanı sıra T-34-85 tanklarının katıldığını belirtti. Provaya Rus Hava Kuvvetleri de 77 uçak ve helikopterle katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in “Kıyamet Uçağı” veya “Uçan Kremlin” olarak adlandırılan İlyuşin II-80 de tören provasında yerini aldı. İlyuşin Il-80, bir nükleer savaşın patlak vermesi halinde Putin’in savaşı yönetmeye devam etmesine izin verecek acil durum ekipmanına sahip Rus yapımı bir uçak olarak biliniyor.

Rusya, Ukrayna'ya gelen silahların yok edildiğini duyurdu

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı

Macaristan'dan 'Rusya'ya petrol yaptırımı' teklifine ret

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)