BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus jetleri, Fransız savaş uçakları için havalandı----

Rus jetleri, Fransız savaş uçakları için havalandı

Rus jetleri, Fransız savaş uçakları için havalandı
08 Aralık 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Rus jetlerinin, Karadeniz üstünde uçuş gerçekleştiren Fransız savaş uçaklarına eşlik etmek için havalandığı belirtildi. Rus jetlerinin uluslararası hava sahası kurallarına uydukları vurgulandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Karadeniz üstünde Fransız jetlerine eşlik edilmiş olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hava hedeflerinin tanımlanması ve devlet sınırlarının ihlaline izin verilmemesi adına SU-27 jetleri havalandırılmıştır” denildi.

Havalanan Rus jetlerinin mürettebatının ‘fark edilen hava hedeflerini’, Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage-2000 ile Rafale jetleri ve ikmal uçağı S-135 olarak tanımladığı ve söz konusu Fransız uçaklarına Karadeniz hava sahası boyunca eşlik ettikleri belirtildi.

‘Yabancı uçakların Rusya sınırlarının aksi yönüne dönüş yapmasının ardından Rus jetlerinin de konuşlanma yerlerine geri döndükleri’ kaydedilen açıklamada, “Rusya Federasyonu devlet sınırının ihlaline izin verilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Rus jetlerinin uçuşlarının, uluslararası hava sahası kullanım kurallarına tamamen uygun bir biçimde gerçekleştirildiği de kaydedildi. Fransız uçaklarına tehlike yaratacak derecede yakınlaşılmadığı bilgisine de açıklamada yer verildi.

ABD: Rusya'ya güçlü yaptırımlarla yanıt verilecek

 

Scholz Rusya'yı 'Ukrayna' konusunda uyardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)