BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus iş adamlarına devlet desteği----

Rus iş adamlarına devlet desteği

Rus iş adamlarına devlet desteği
10 Nisan 2018 - 08:51 www.finansgundem.com

ABD'nin Rus iş adamlarına yönelik yaptırım kararı sonrası, şirketlerin kayıplarını önlemek için devlet desteği gündemde

Rusya'da medyada "Putin'e yakın" olarak nitelendirilen ünlü milyarderlere, ABD'nin yaptırımlarından zarar görmemeleri için devlet desteği sağlanması konusu tekrar gündeme geldi. Daha önceki yaptırımlarda bu destek sağlanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, yaptırımlara maruz kalan şirketlere yardımda bulunulacağını açıkladı.

TASS ajansının bildirdiğine göre, ABD'nin yeni yaptırımları hakkında konuşan Dvorkoviç, "Büyük şirketlerimize karşı çok dikkatli davranıyoruz, çünkü binlerce kişinin istihdam edilmesi ülkemiz için çok önemli" dedi.

Başkan Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov da yaptığı açıklamada, "zarar gören işadamları"nın kısa süre içinde Putin ile bir araya gelmelerinin beklendiğini söyledi. 

Peskov, Kremlin’in yaptırımların etkisini hafifletmek için çalışacağını kaydetti. Peskov, ''Zararın gerçek boyutunu anlamak ve durumu düzeltmek için atılacak adımlar üzerinde çalışmak gerekiyor'' dedi.

Başbakan Medvedev de kabinesinden enerji, metal ve silah sektörlerinde yaptırımlardan etkilenen şirketleri desteklemek için alınacak önlemler üzerinde çalışmalarını istedi.

VOA'nın aktardığına göre Amerika Maliye Bakanlığı Cuma günü yedi Rus işadamı, 17 Rus yetkili ve bir düzine Rus şirketine yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. Yaptırım uygulanan işadamları arasında Deripaska’nın yanı sıra devlete ait doğalgaz devi Gazprom’un başkanı Alexei Miller ve yine devlet kontrolündeki VTB Bankası’nın başkanı Andrey Kostin de var.

Yaptırım listesindeki bir diğer isim ise Putin’in kızı olarak bilinen Katerina Tikhonova ile evli olan Kirill Shamalov. Ancak bugüne kadar ne Putin ne de Kremlin Tikhonova’nın Putin’in kızı olduğunu doğruladı. Shamalov, 2014’te Rus petrokimya şirketi Simur’un hisselerinin büyük kısmını almış, daha sonra bunların çoğunu açıklanmayan bir miktara elden çıkartmıştı. Yaptırımlar bu kişilerin Amerika’daki mal varlıklarını donduruyor ve Amerikalıların bu kişilerle iş yapmasını engelliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)