BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankalarının kârı belli oldu----

Rus bankalarının kârı belli oldu

Rus bankalarının kârı belli oldu
23 Haziran 2023 - 10:25 www.finansgundem.com

Rus bankalarının mayısta elde ettiği net kârın 273 milyar rubleye yükseldiği belirtildi.

Rusya Merkez Bankası, bankacılık sektörü dinamiklerine ilişkin rapor yayınladı. Rapora göre, nisan ayında sektördeki net kârın 224 milyar ruble olduğu hatırlatılırken, Rus bankalarının mayıs ayındaki net kârının dörtte bir artışla 273 milyar ruble olarak gerçekleştiği belirtildi. Raporda sektörün 2023 yılının beş ayı için karını şimdiden 1,4 trilyon rubleye ulaştırdığı da ifade edildi.

Kârın rezervlere yapılan düşük kesintilerin yanı sıra faiz ve komisyon gibi çekirdek gelirlerdeki artışla desteklendiğine dikkat çekilen raporda, mayıs ayında bankacılık sektörünün net faiz gelirinin yüzde 5, net komisyon gelirinin ise yüzde 8 büyüdüğü kaydedildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, aynı zamanda ruble kurunun mayıs ayında neredeyse hiç değişmemesi nedeniyle bankaların yabancı para yeniden değerlemesinden elde ettikleri gelir önemli ölçüde azalırken, mayıs ayında bu gelirlerin 16 milyar ruble olduğu, nisan ayında ise 82 milyar ruble olarak gözlemlendiği dikkat çekildi.

Genel olarak, nisan ayında sayısı 230 olarak kaydedilen kârlı banka sayısı mayıs ayında 237’ye yükselirken, kâr elde eden bankaların sektörün aktifleri içindeki payı ise yüzde 98 olarak gerçekleşti.

Ocak-Mayıs 2023 döneminde ise kârlı banka sayısı 268 olurken bu rakamın toplam sayının yüzde 82’sine denk geldiği vurgulandı.

Rus bankacıları da yapay zeka endişesi sardı

 

Rus bankalarının karları üçte bir oranında azaldı

 

Rus bankalarının kârları yüzde 14 arttı

 

Rus bankalarından 40 milyar dolar çekildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)