BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus askeri para karşılığında tankını Ukrayna'ya teslim etti!----

Rus askeri para karşılığında tankını Ukrayna'ya teslim etti!

Rus askeri para karşılığında tankını Ukrayna'ya teslim etti!
22 Mart 2022 - 16:53 www.finansgundem.com

Bir Rus askerinin 10 bin dolar para ödülü karşılığında tankını Ukrayna ordusuna teslim ettiğini açıklayan Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv, askere para ödülünün yanı sıra Ukrayna vatandaşlığı hakkı tanınacağını belirtti.


Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv, sosyal medyada bir Rus askerinin kendi isteğiyle Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim olduğuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Andrusiv, birkaç günden bu yana Rus askerleri tarafından kullanılan Ukrayna cep telefonu şirketlerine ait numaraların tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydederek, tespit edilen numaralara düzenli olarak "Rus askerlerinin Ukrayna ordusuna para karşılığı askeri araçlarıyla birlikte teslim olma yöntemleriyle" ilgili bilgilerin mesaj olarak gönderildiğini aktardı.

Bunun sonucunda bir Rus askerinin kullandığı tank ile teslim olduğunu ifade eden Andrusiv, "Bir Rus askeri ödül karşılığı bize tankını teslim etti. Birkaç gün önce Mişa adlı asker bizi telefonla aradı. Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü'ne onunla ilgili bilgileri verdik. Ona gideceği yer söylendi. O geldi. İnsansız hava aracından teslim olanın kendisi olduğundan ve bunun bir pusu olmadığından emin olundu. Sonra özel kuvvetler onu gözaltına aldı” dedi.

Teslim sonrası Rus askerinin tankta tek başına kaldığının ve tanktaki diğer Rus askerlerin savaş alanından kaçtığının tespit edildiğini aktaran Andrusiv, teslim olan Rus askerine ülkede yaşama imkanı ile savaştan sonra 10 bin dolar (yaklaşık 148 bin lira) ödül verileceğini, ayrıca Ukrayna vatandaşlığı için başvurabileceğini bildirdi.

Ukrayna: Ruslar 99 uçak, 123 helikopter, 509 tank kaybetti

 

ABD'den Ukrayna'ya tanksavar ve uçaksavar desteği

 

Boris Johnson'dan, 'tankların önünde' Putin açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)