BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRumlar Yunanlara sitem etti----

Rumlar Yunanlara sitem etti

Rumlar Yunanlara sitem etti
12 Mart 2013 - 06:44 www.finansgundem.com

Yunanistan’dan 3.5 milyar Euro yardım isteyen Kıbrıs Rum yönetimi sert açıklamalar yaptı

Rumların yeni lideri Anastasiadis, Atina’da Rum bankalarının Yunanistan’da 4.5 milyar euro kredi dağıttığına dikkat çekerek, “Şimdi sorumluluk paylaşılmalı” dedi.
EKONOMİK kriz nedeniyle AB ile kredi pazarlığı yürüten Kıbrıs Rum yönetimi, batmalarının nedeni olarak gördükleri anavatanları Yunanistan’tan 3.5 milyar Euro istedi. Hürriyet'in haberine göre, Rumların yeni lideri Nikos Anastasiadis, ilk yurtdışı gezisini yaptığı Atina’da Rum bankalarının Yunanistan’da 4.5 milyar euro kredi dağıttığına dikkat çekerek, sorumluluğun paylaşılmasını istedi. Anastasiadis’in batık Yunanistan’ın kapısını çalmasına, başvurdukları AB destek mekanizmasını oluşturan ekip içindeki IMF’nin sert tutumu yol açtı.
AB YARISINI TEKLİF ETTİ
AB Komisyonu, AB Merkez Bankası ve IMF’den oluşan Troyka, Rumların kamu borçlarının sürdürülebilir seviyeye çekilebilmesi için 17.5 milyar euroya ihtiyaç duyduğunu, 17 milyar euroluk ekonomik büyüklüğe sahip küçük ülkenin bu yükün altından kalkamayacağını belirtiyor. Troyka son olarak, “Biz 10 milyar euro kredi veririz, gerisine karışmayız, nereden bulursanız bulun” teklifinde bulundu. Resmi iflası önleyebilmek için eksik kalan 7.5 milyar euroyu aramaya başlayan Rum yönetimi, ilk önce anavatanları Yunanistan’a başvurdu. Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, Anastasiadis’ten önce geldiği Atina’da Yunan Maliye Bakanı Yannis Turnaras ve Merkez Bankası Başkanı ile bir dizi görüşme yaptı. 3 Rum bankasının Yunanistan’da 4.5 milyar euro kredi dağıttığını belirten Rum bakan, zararın karşılanmasını talep etti. Almanya, Rumların Anastasiadis’e siyasi destek verse de ekonomik konularda sert davranmaya devam ediyor. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble Der Standard gazetesine Güney Kıbrıs’ın nasıl Rus karaparasını akladığını anlattı.
BAKANLIK BİNALARI SATIŞTA
Bu arada, Yunanistan’da,Devlet Gayrımenkullerini Değerlendirme Komisyonu satılacak ya da kiralanacak devlete ait ilk 28 binanın listesini yayınladı. Listede Atina Emniyet Müdürlüğü ve birçok bakanlık binası bulunuyor.
İkinci kapı Rusya olacak
RUM yönetimi, Yunanistan’dan ‘bir miktar’ finans sağlayabilirse ardından Moskova’nın kapısını çalacak. Rusya lideri Vladimir Putin’den randevu isteyen Rum lider Anastasiadis, Moskova’nın iki yıl önce verdiği ve bu yıl ödenmesine başlayacak 2.5 milyar euroluk kredinin faiz indirimiyle ertelenmesini isteyecek. Rum yönetimi, Dimitris Hristofyas’ın liderliği döneminde Rusya’dan yüzde 4.5 faizle borçlanmıştı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)