BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRum tarafı Kıbrıs’ta çözüm için 2 şartın yerine gelmesini istedi----

Rum tarafı Kıbrıs’ta çözüm için 2 şartın yerine gelmesini istedi

Rum tarafı Kıbrıs’ta çözüm için 2 şartın yerine gelmesini istedi
22 Temmuz 2019 - 13:31 www.finansgundem.com

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, adada barış için Türk askerinin geri çekilmesini ve sondaj faaliyetlerinin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, “Bir Avrupa Birliği (AB) üyesi devlette garantilere ve yabancı askere mahal yoktur” dedi. Hristodulidis, 20 Temmuz Barış Harekâtı yıldönümü nedeniyle Rum Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen anma etkinliğinde bir konuşma yaptı.
Rum Bakan, “Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlaması, elbette Türkiye’nin (Rum) Kıbrıs’ın karasuları ve kıta sahanlığı içerisindeki yasadışı faaliyetlerine ve yeni emrivakiler yaratma projelerine son vererek, uygun ortam yaratılmasına aktif katkı koyacağı anlamına gelir” dedi.

Kıbrıs'ın askersizleştirilmesi gerektiğini savunan Hristodulidis, “Bir AB üyesi devlette garantilere ve yabancı askere mahal yoktur. Sadece insan haklarının, uluslararası hukukun ve yeniden birleşmiş devletin ait olmaya devam edeceği AB’nin ilke ve değerlerinin uygulanmasına yer vardır” diye konuştu.

RUMLARIN ÖN ŞARTLARI: ASKER VE GARANTİLER

Etkinlikte konuşan Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis de “Sürekli istikrar, barış içerisinde beraberlik şartlarını yaratacak bir çözüm istiyoruz. Bunun başarılması için, çözümün; vatanımızı, modası geçmiş garanti sisteminden, müdahale haklarından ve yabancı askerlerden kurtarması gerekir. Garantilere ve müdahale haklarına son verilmesi, ilk günden itibaren işgal askerlerinin sayısında dikey düşüş olması ve Ada’daki varlıklarına kesin son verilmesini gündeme getirecek maddeler ön şarttır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keskin Nişancı22 Temmuz 2019 15:50

    Çapulcu Rumlar her zaman olduğu gibi açıkgözlük peşinde. Yunanistan ve Rumlar AB içinde, fakat Türkiye bunun dışında. Avrupa Haçlı Birliği haksız yere bunları desteklemektedir. Kıbrıs Türk'leri anavatan Türkiye'den başkasına güvenmez. Güvenmesi için de bir neden yoktur. Aksine güvenmemesi için çok nedeni vardır. Tek güvencemiz Türkiye'dir.

  • vatandaş22 Temmuz 2019 15:33

    He he anlat anlat heyecanlı oluyor. Nasıl olsa keriziz ya yeriz. Zannediyorki AB onu kurtaracak.