BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten TV 8'e 7 Kocalı Hürmüz cezası----

RTÜK'ten TV 8'e 7 Kocalı Hürmüz cezası

RTÜK'ten TV 8'e 7 Kocalı Hürmüz cezası
01 Şubat 2018 - 07:58 www.finansgundem.com

TV 8'deki Yetenek Sizsiniz programında söylenen 7 Kocalı Hürmüz şarkısında geçen 'Allah baba' ifadesiyle ilgili rapor yazan RTÜK, ifadeyi çoğunluğu Müslüman olan bir ülke için sakıncalı buldu. Verilecek ceza en az 1 milyon lira

RTÜK, ‘Yetenek Sizsiniz’ programında söylenen '7 Kocalı Hürmüz' şarkısında geçen 'Allah baba' ifadesiyle ilgili olarak bir rapor yazdı. Raporda “Kuranı Kerim’de, Allah’ın cinsiyet, doğurma ve doğurulma gibi insana atfedilen özelliklerden münezzeh olduğu açıkça belirtilmektedir” denildi.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 7 yaşındaki kız çocukların şortlu dans gösterisi nedeniyle cezalandırdığı TV8’e bu kez de 'Allah Baba' şarkısı nedeniyle ceza kesti.

'TOPLUMUN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE AYKIRI'

'Yetenek Sizsiniz' programında sahne alan dans grubunun gösterisi sırasında çalan ve “Gökten yağmur gibi herif yağacak, kızlar şükredin Allah Baba’ya” ifadelerini içeren ve 7 Kocalı Hürmüz eserinde de yer alan şarkının 'toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğuna' karar verildi.

Oy çokluğu ile alınan kararda, Allah’a 'baba' atfında bulunulmasının, İslam'da değil Yahudilik ve Hıristiyanlıkta yer aldığı belirtildi. Diğer dinlerden etkileşimle zikredilmesi ve Müslümanlar açısından kutsal olan bir durumun hafife alınmasının yayın ihlali olduğu değerlendirildi.

Söz konusu gösteri, raporda, “Bir sahne dolusu kadın dansçı, şiddetli bir biçimde erkek arzulayan, yatsıdan sonra yağmur duasına çıkar gibi dama çıkıp, bu istekleri için Allah’a dua edip yalvaran, duaların kabul edilmesi neticesinde de ‘Allah Baba’ya şükreden kadınları teatral bir biçimde canlandırmışlardır. Bu içerikte Allah; erkeksizlikten hayati düzeyde etkilenmiş kız evlatların bu yoksunluğunu erkek bolluğu ile giderecek erkek bir tanrıya, lütufkâr ve hoşgörülü bir babaya benzetilmektedir” ifadeleri ile değerlendirildi.

'ÇOĞUNLUĞUN MÜSLÜMAN OLDUĞU ÜLKEDE…'

Raporun sonunda, “Çoğunluğun Müslüman olduğu ülkemizde, Kuranı Kerim’deki temel inanç esası olan Tevhid’e aykırı olan, ‘Allah baba’ tabirinin milyonların izlediği bir yarışma programında, diğer dinlerden etkileşimle zikredilmesi ve Müslümanlar açısından kutsal olan bir durumun eğlenceye vesile yapılarak hafife alınması suretiyle ihlal oluştuğu değerlendirilmiştir” denildi.

TV8’in, 'Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırılık' gerekçesiyle, cezalandırılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Karar üzerine TV8’e 1 milyon TL’nin üzerinde ceza kesileceği öğrenildi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kus01 Şubat 2018 12:08

    Allah baba sözü çoçukların dua ederken kullandığı yaygın bir ifade.toplumda bu zaten biliniyor

  • yeniçeri01 Şubat 2018 10:15

    BETER OLSUN

  • bu dünyadan biri01 Şubat 2018 09:45

    yuh yetmez buna, cahillerin cirit attığı ülke olduk. Avrupa bizi neden almıyor birliğe diye düşünmeye gerek yok. neden belli.

  • Yuuuuh!!!01 Şubat 2018 08:23

    yok artık, RTÜK fetva kurulu olmuş, yedi kocalı hürmüz bu be. Ayni arap tv'leri ikiyüzlülüğü gibi, ulusal kanallarda sürekli dini yayın ve, şifreli kanallarda soft porno sansürsüz filmler, diziler. Buraya doğru gidiyoruz...