BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRTÜK üyesi Bildirici: O Ses Türkiye'de 5 Ekim akşamı yaşananlar tam bir skandaldır----

RTÜK üyesi Bildirici: O Ses Türkiye'de 5 Ekim akşamı yaşananlar tam bir skandaldır

RTÜK üyesi Bildirici: O Ses Türkiye'de 5 Ekim akşamı yaşananlar tam bir skandaldır
07 Ekim 2019 - 13:56 www.finansgundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, TV'de yayımlanan O Ses Türkiye'de geçen bir diyaloğu eleştirdi.

Medya Ombudsmanı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Faruk Bildirici, "O Ses Türkiye programında 5 Ekim akşamı yaşananlar tam bir skandaldır. F.A. Fırat adlı katılımcı, 'RTÜK çalışanı' olduğunu açıklayınca Acun Ilıcalı, 'İlk defa hani RTÜK ile ilgili bir konuda biz bu tarafa geçmiş olduk. Ama tabii ki maç 5-1 bitebilir. O yüzden gol atmasak daha iyi olur' demiştir" ifadesini kullandı. 

Bildirici şöyle devam etti:

"Sanırsınız bu kişi, RTÜK’ü temsilen yarışmaya katılmış. Beyazıt Öztürk de 'Yok ben zaten korktum' diye ekleyerek RTÜK’ten olduğu için bu yarışmacının kayırılması gerektiği mesajını aldığını ifade etmiştir.

Bununla da kalmamış, RTÜK çalışanı Fırat, 'RTÜK üyesi değilim, RTÜK’te çalışıyorum. Onu da yapacağız inşallah. 2 yıl sonra inşallah RTÜK üyesi olarak da sizi RTÜK’te misafir olarak ağırlamak isterim' diye konuşmuştur.

Bu sözler üzerine Acun Ilıcalı 'Beyaz ‘iki yıl sonra geliyorum hazır ol’ diyor yani' ifadesini kullanmıştır. RTÜK olarak, denetlemekle yükümlü olunan bir kanalın yarışmasına bir RTÜK çalışanının Üst Kurul Başkanının teşviki ile gönderilmesi kesinlikle etik değildir. Üstelik RTÜK çalışanının, Acun Ilıcalı’nın RTÜK ziyaretlerini ve Üst Kurul’un düzenlediği toplantılarda bulunmasını yarışmaya katılabilmek için fırsat olarak kullandığı da kendi ifadelerinden anlaşılmıştır.

RTÜK Kurumsal Etik İlkeleri’ne göre, tüm amir ve çalışanlar kamu görevlisi olmanın saygınlığına yakışacak şekilde hareket etmeli ve kurumsal konumlarını kullanarak, yayın kuruluşlarından kişisel taleplerde bulunmamalıdır. 

Böyle bir tablonun ortaya çıkması ve bu konuşmalar, bütün televizyonlara eşit mesafede durması gereken RTÜK adına üzücü. Çok da sakıncalıdır. RTÜK çalışanının derhal bu yarışmadan çekilmesi ve bu gelişmelerin kurum içerisinde incelenmesi gerekir."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan Öztürk07 Ekim 2019 18:10

    Programı izlemedim ama RTÜK le ilgili konuşmasının veya espri yapmasının ne sakıncası var?sanki RTÜK adına mı katılıyor, Eskiden TRT denetim kurumunda macit bey vardı ve makascı macit diye lakap takmışlardı yani diyeceğim bazen kendinizle bile alay edin hayat ciddiye alacak kadar mühim değil halkın gülmeye eğlenmeye ihtiyacı var bu kadar stresli dünya da hoşgörü ve ahlakın ön planda olması gerektiğine inanıyorum.

  • Hüseyin YILDIRIM07 Ekim 2019 15:41

    Böyle bir yarışmaya katılan kişinin temsil ettiği kurumu ki rtük,bu kadar ifşa etmesi,bugün ve gelecekle ilgili beyanlarda bulunması bir kere yasal olarak hesabının sorulması gereken bir durum olduğu gibi bu tür yapıda olan bir kişinin arkasında kim ve kimler varsa bu kadar öz güven bunun da araştırılıp ortaya çıkarılması kurumsal etiklik ve toplum nazarındaki kurumsal saygınlığı için gerekli ve önemlidir. Bu kişinin Rtük üyesi olması konusunda da sanırım siyasi yerlerden garantiyi de almış görünüyor.İşte LİYAKATSIZ kurum ve kuruluşların geldiği son nokta için bu yapı önemli bir örnek ve göstergedir.RTÜK acilen gereğini yapmalıdır.