BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini'den yatırımcılara uyarı----

Roubini'den yatırımcılara uyarı

Roubini'den yatırımcılara uyarı
05 Mart 2013 - 12:46 www.finansgundem.com

Ekonomist Roubini, piyasalardaki yükselişlerin riskleri gölgelediğini söyledi

Dubai’de konuşan New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini, küresel borsalardaki yükselişlerin Avrupa’da devam eden borç krizi ve ABD’de başlayan otomatik harcama kesintilerinin doğurduğu riskleri gizlediğini söyledi.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinin merkez bankalarının ekonomiyi canlandırmak için aldığı teşvik kararlarının etkisiyle küresel borsalar 2013’ün başından bu yana 2 trilyon dolar değerlendi.
'İŞLER TERSİNE DÖNECEK'
Roubini, yılın ikinci yarısında borsalarda işlerin tersine döneceğini ifade etti.
Roubini, Avrupa’daki kemer sıkma önlemlerinin ve siyasi açmazların, ABD’deki yavaş ekonomik büyümeyle birlikte yılın ikinci yarısında küresel borsaları olumsuz etkileyeceğini söyledi.
'ŞU ANDA RİSKLER FİYATLANMIYOR'
Roubini, "Şu anda bu riskler piyasalarda fiyatlanmıyor. Yılın ilk yarısında etkileri hissedilmeyecek belki ama ikinci yarısında yeniden gündeme gelecekler" diye konuştu.
Kriz Kahini, "Avrupa’da Euro Bölgesi üyeleri borç krizini sonladırmak için bütçe kesintisi baskısı altında. Buna ek olarak İtalya’da yeni bir seçim gündemde. ABD’de ise Demokratlar ve Cumhuriyetçiler’in uzlaşamamasının ardından otomatik harcama kesintileri devreye girdi. Harcama kesintilerinin devreye girmesi ABD’nin ekonomik büyümesinin yavaşlaması ihtimalini gündeme getiriyor" dedi.
Roubini "Borsa yatırımcıları şu anda ABD’nin yaratacağı olumsuz etkiyi göz ardı ediyor" diye devam etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)