BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini yine sahnede----

Roubini yine sahnede

Roubini yine sahnede
06 Şubat 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomide büyümenin hala cansız ve potansiyelin altında olduğunu söyledi

Kriz Kahini olarak anılan New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini kötümser yorumlarına devam ediyor.
CNBC’ye stüdyo konuğu olan Roubini, gelişmiş ülkelerde borç azaltma süreci yaşanmasından dolayı küresel ekonomide büyümenin hala cansız ve potansiyelin altında olduğunu söyledi.
Kriz Kahini, "Küresel ekonomide büyüme oranı yüzde 3. Gelişmekte olan ülkeler potansiyel hızlarında yüzde 5 büyüyor. Gelişmiş ülkelerin çoğunda ise potansiyelin altında cansız bir büyüme var. Bunun nedeni gelişmiş ülkelerin borçlarını azaltma yoluna girmeleri. Bu sürecin ABD’deki etkisi çok ciddi değil. Çünkü ABD'de ekonomiye parasal ve mali destek sağlanıyor” dedi.
GEVŞEK PARA POLİTİKALARI GELİYOR
Roubini Avrupa, İngiltere ve Japonya'da kısa bir süre öncesine kadar kemer sıkmaya ağırlık verilip, daha sıkı para politikaları uygulandığından borç azaltma sürecinin etkisinin yoğun hissedildiğini ancak şimdi bu ülkelerin de politikalarında gevşeme gittiğini söyledi.
Roubini'ye göre, ABD'de yavaş büyüme borsaları destekliyor.
Kriz Kahini, "ABD'de borsaların yükselmesi şaşırtıcı değil, çünkü para politikası aşırı gevşek. Fed üçüncü niceliksel gevşemeyi en az yıl sonuna kadar sürdürecek, hatta buna belki 2014'te de devam edecek. Sıfır faiz en az 2014 sonuna kadar sürecek. Ekonomi de yavaş yavaş iyileşiyor. Büyüme cansız, ama piyasanın bakış açısından, yavaş büyüme Fed'in niceliksel gevşemeyi daha uzun süre devam ettirmesi anlamına geliyor" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)