BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini parasal genişlemeden endişeli----

Roubini parasal genişlemeden endişeli

Roubini parasal genişlemeden endişeli
25 Ocak 2013 - 07:47 www.finansgundem.com

Ekonomist Roubini, merkez bankalarının gevşek para politikalarının uzun vadeli etkileri konusunda endişeli olduğunu söyledi

Küresel finansal krizi önceden tahmin etmesiyle tanınmış olan New York Üniversitesi ekonomisti Nouriel Roubini, bugünlerde merkez bankalarının gevşek para politikalarının uzun vadeli etkilerinden endişe ediyor.
Guardian gazetesinin haberine göre Roubini, Fed ve diğer merkez bankalarının uyguladığı parasal genişleme programlarının, borç altında ezilen bankalar, şirketler ve tüketicilerden ötürü ekonomiyi zor durumda bırakabileceğini söyledi.
Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmasında Roubini, borçlarını ödeyemez durumda olmasına rağmen devletin ucuz kredisiyle desteklenen finansal kurumları "Zombi bankalar" şeklinde adlandırardı ve zamanla "zombi bankalar, zombi şirketler ve zombi hanehalklarının" oluşacağını, bunun da uzun vadede ekonomiye zarar vereceğini ileri sürdü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)