BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRothschild'lerde varis koltuğu devralıyor----

Rothschild'lerde varis koltuğu devralıyor

Rothschild'lerde varis koltuğu devralıyor
17 Nisan 2018 - 10:58 www.finansgundem.com

Rothschild Ailesi'nin varisi Alexandre de Rothscild yatırım bankasının başına geçmeye hazırlanıyor

Dünya tarihinin en çok konuşulan ailelerinden biri olan Rothschild Ailesi'nde son kuşak Rothschild hanedanın tahtına oturmaya hazırlanıyor. 

Rothschild Ailesi'nin varisi Alexandre de Rothschild yatırım bankasının başına geçmeye hazırlanıyor. Bu atama ile ailenin 7. kuşağı bankanın yönetiminde göreve gelmiş olacak. 

Genç Rothschild görevi 75 yaşındaki babası David Rothschild'den devralacak. Baba Rothschild bankanın 17 Mayıs'ta düzenlenecek hissedarlar toplantısında bankanın denetim kurulunun başkanlığına getirilecek.  

7. KUŞAĞI TEMSİL EDECEK ROTHSCHILD KİMDİR?

Küresel finans tarihinde yeri olan ailelerden biri olan Rothschild Ailesi'nin 37 yaşındaki 7. kuşak temsilcisi Alexandre de Rothschild, ailenin ticari bankacılık birimine odaklanmak için 10 yıl önce aile şirketine girdi. Ondan önce genç Rothschild farklı finans kurumlarında görev yaptı. 

Genç Rothschild'in ataması babası David'in bankanın kurumsal yapısını değiştirme çabalarının ardından geldi. Baba Rothschild açıklamasında, genç Rothschild'in 15 yıllık tecrübesi ve yeteneğiyle yeni ilişkiler kurulmasına hizmet edeceğine vurgu yaptı. 

2012 yılında Rothschild, Fransa ve İngiltere birimini birleştirmiş ve halka açık şirketin 2015'de unvanı Rothschild & Co olarak değiştirilmişti. 

DÜNYANIN FİNANSINA YÖN VEREN AİLE

Rothschild ailesi 18. yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Yahudi kökenli Alman bir ailedir. Ailenin Avusturya ayağının beş nesli 1816 yılında Habsburg İmparatoru II. Francis tarafından miras sistemiyle geçen baronluk verilmesiyle Avusturya soylusu ilan edilmiştir.

Ailenin İngiliz ayağı ise Kraliçe Viktorya'nın izini ile Avusturya'da sahip oldukları Baron ünvanını İngiltere'de de kullanma olanağına kavuşmuştur. 19. yüzyıl boyunca ailenin, en büyük özel ve modern tarihin en büyük servetini oluşturduğu öne sürülür. (Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)