BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRosbank, Societe Generale'in varlıklarını satın alacak----

Rosbank, Societe Generale'in varlıklarını satın alacak

Rosbank, Societe Generale'in varlıklarını satın alacak
25 Aralık 2023 - 09:07 www.finansgundem.com

Rosbank, Societe Generale'e ait Rusya'daki varlıkları satın alacak. Satın alma 24 Rus kamu şirketindeki azınlık hisselerini içerecek.

Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameye göre Rus kredi kuruluşu Rosbank, eski hakim ortağı Fransız bankacılık grubu Societe Generale'e ait yerel varlıkları satın almak için izin aldı.

Satın alma, aralarında VTB Bank, elektrik şirketi Rosseti, hidroelektrik şirketi RusHydro, elmas devi Alrosa, Norilsk Nickel dahil olmak üzere çeşitli madencilik şirketlerinin yanı sıra enerji devleri Gazprom, Surgutneftegaz, Rosneft ve Tatneft'in de bulunduğu 24 Rus kamu şirketindeki azınlık hisselerini içerecek.

Satış koşulları henüz kamuoyuna açıklanmadı. Uzmanlar, kararnamede belirtilen ayrıntılara dayanarak, her bir hissenin nispeten küçük olduğunu, ancak portföyün toplam değerinin milyarlarca ruble değerinde olabileceğini söylüyor.

Rus bankalarının 11 aylık kârı 3 trilyon rublenin üzerinde

 

Rus bankaların kârı arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)