BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRosatom: Akkuyu’nun 2. blokunun inşaat lisansını 1 ayda almayı umuyoruz----

Rosatom: Akkuyu’nun 2. blokunun inşaat lisansını 1 ayda almayı umuyoruz

Rosatom: Akkuyu’nun 2. blokunun inşaat lisansını 1 ayda almayı umuyoruz
14 Şubat 2019 - 16:53 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2. bloku için inşaat lisansını önümüzdeki ay almayı umduklarını belirtti.

Soçi'de devam eden yatırım forumu kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Lihaçev, Akkuyu NGS'nin 2. blokunun yapımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Lisansı önümüzdeki ay içerisinde almayı umuyoruz" diyen Lihaçev, beton dökme konusunda herhangi sınırlama olmadığını ve bu çalışmaların da iznin alınır alınmaz başlayacağını kaydetti.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) geçen aralıkta Akkuyu NGS'nin yapım projesini hayata geçiren Akkuyu Nükleer A.Ş.'ne santralin 2. enerji blokunun inşaatı ile ilgili sınırlı çalışma izni vermişti.

Akkuyu Nükleer A.Ş., söz konusu iznin alınmasını müteakip 2. Blok için inşaat lisansı alacak ve yapının temelinin betonunu imalatlarına başlayacak, böylelikle Akkuyu NGS'nin 2. bloku ile ilgili çalışmalar resmen başlamış olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)