BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRomanya ve Azerbaycan'dan gaz tedarik anlaşması----

Romanya ve Azerbaycan'dan gaz tedarik anlaşması

Romanya ve Azerbaycan'dan gaz tedarik anlaşması
03 Şubat 2023 - 08:17 www.finansgundem.com

Romanya, Azerbaycan ile yeni gaz tedarik sözleşmesi imzalayacak. Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, sözleşmenin bugün imzalanacağını ve 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini söyledi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Romanya'nın Azerbaycan'dan doğalgaz almak için yeni bir yıllık sözleşme imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.

Iohannis, sözleşmenin bugün imzalanacağını ve 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı web sitesinde kamuoyuna yaptığı açıklamaların bir kopyası yayınlandı.

Iohannis, "Yarın iki ulusal şirketin - Romgaz ve Socar - 1 Nisan 2023 - 1 Nisan 2024 dönemi için yeni bir sözleşme imzalayacak olmasından memnuniyet duyuyorum." dedi.

Azerbaycan aralık ayında, Brüksel Rusya'dan düşen enerji arzını yenilemeye çalışırken, 2023'te Avrupa'ya olan doğalgaz ihracatını biraz artırmayı planladığını açıklamıştı.

Azerbaycan, AB'ye daha fazla doğalgaz tedarik edecek

 

'Sözleşmelerin ötesinde' doğalgaz tedariki yapılmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)