BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRK Microsoft'a ceza verdi mi?----

RK Microsoft'a ceza verdi mi?

RK Microsoft'a ceza verdi mi?
19 Haziran 2013 - 12:17 www.finansgundem.com

Rekabet Kurulu Microsoft için yürütülen soruşturmayı sonuçlandırdı

Rekabet Kurulu, Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti., Microsoft Corporation ve Microsoft Ireland Operations Limited hakkında yürütülen soruşturmayı sonuçlandırdı ve şirketler hakkında herhangi bir para cezasının uygulanmasına gerek görmedi.
Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti., Microsoft Corporation, Microsoft Ireland Operations Limited tarafından dağıtım kanallarına yönelik baskı ve indirim sistemleri yolu ile Gelecek
Bilişim ve İletişim A.Ş.’nin faaliyetlerinin zorlaştırılarak 4054 sayılı Kanun’un ihlal edilip edilmediğinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı.
Soruşturma, 27.05.2008 tarih ve 08-35/465-165 sayılı Kurul kararının Danıştay 13. Dairesi tarafından iptal edilmesini takiben dosyanın yeniden değerlendirilmesi kapsamında başlatılan önaraştırma sonucunda açılmıştı. Soruşturma safhasında, bahse konu teşebbüs tarafından bilgisayar üreticilerine Gelecek Bilişim ve İletişim A.Ş. ürünlerinin satılmaması ve reklamının yapılmaması yönünde baskı uygulanıp uygulanmadığı, işletim sistemleri satışında kullanılan indirim ve desteklerin ayrımcı veya rakipleri dışlayıcı olup olmadığı incelendi.
13.06.2013 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda,
- Microsoft Bilgisayar Yazılım Hizmetleri Ltd. Şti.
- Microsoft Corporation
- Microsoft Ireland Operations Limited tarafından dağıtım kanallarına yönelik baskı ya da uygulanan
indirim, kampanya ve geri ödeme destekleri yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilmediğine, bu nedenle adı geçenlere aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca idari para cezası verilmesine gerek olmadığına OYBİRLİĞİ ile karar verildi."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)