BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiResesyon bu ülkeye uğramıyor----

Resesyon bu ülkeye uğramıyor

Resesyon bu ülkeye uğramıyor
07 Mart 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

Bütün dünya ekonomik daralma ve resesyonlarla boğuşurken bu ülke resesyona girmeme" rekoru kırdı

Avustralya 2012 yılını yüzde 3,1 büyümeyle kapatarak arka arkaya 21 yıl resesyona girmemeyi başardı.
Deloitte Access Economics Yöneticisi Chris Richardson'a göre Avustralya bu performansıyla en uzun süre resesyona girmeyen ülke olma rekorunu kırdı.
CommSec başekonomisti Craig James ise, Avustralya ekonomisinin "ne çok sıcak, ne çok soğuk" olan mükemmel bir dengede bulunduğunu söyledi.
James, "Enflasyon kontrol altında, işsizlik az, ekonomi 'normal' bir hızda büyüyor ve diğer gelişmiş ülkelere göre bütçe açığı ve devlet borcu düşük" dedi.
GELİŞMİŞ EKONOMİLERİ GERİDE BIRAKTI
Avustralya'nın başarılı ekonomik performansı diğer gelişmiş ülkelerin büyüme rakamlarıyla kıyaslanınca daha da netleşiyor.
2012'de Avustralya yüzde 3,1 büyürken, ABD yüzde 1,6, Kanada ise yüzde 1,1 büyüdü. İngiltere ancak yüzde 0,25 büyüyebilirken Euro Bölgesi yüzde 0,9 daraldı.
12'NCİ EN BÜYÜK EKONOMİ
Geçtiğimiz yıl Avustralya ekonomik büyüklükte İspanya'yı geçerek 12'nci sıraya yükseldi. Ülke nüfusunun 23 milyon kişiyle dünya sıralamasında 52'nci olduğu göz önüne alındığında Avustralya'nın ekonomik sıralaması daha da önem kazanıyor.
Avustralya'nın resesyonlardan uzak kalmasında ülkenin özellikle yedi yıl önce bir patlama yaşayan madencilik sektörünün ve inşaat sektörünün önemli rol oynadığı belirtiliyor.
EN SON RESESYON 1992'DE
Avustralya en son resesyona girdiğinde takvimler 1992 yılını gösteriyordu. 1987 yılındaki büyük Wall Street çöküşünün ardından yavaşlayan ABD ekonomisi 1990'lı yılların başında Kanada, İngiltere ve Avustralya ekonomilerini de beraberinde sürükledi.
Avustralya da bu dönemde ekonomik durağanlıktan payına düşeni aldı ve resesyona girdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)