BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRektörden 'uzun eşek heykeli' açıklaması----

Rektörden 'uzun eşek heykeli' açıklaması

Rektörden 'uzun eşek heykeli' açıklaması
07 Kasım 2021 - 13:10 www.finansgundem.com

Karabük Açık Hava Müzesi'ndeki sokak oyunlarının canlandırıldığı heykeller tartışma konusu oldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Polat heykellerle ilgili "Harcanması gereken bir meblağdı. Bazı şeylerin fiyatları sorgulanmaz" açıklaması yaptı.

Karabük Üniversitesi'nin 5 yıl önce yapılan Açık Hava Müzesi alanında uzun eşek, birdirbir, körebe, seksek, misket, ip atlama gibi eskiden sokaklarda oynanan oyunlar, heykellerle canlandırıldı.


Karabük Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Refik Polat son günlerde tartışılan oyun heykelleri ile ilgili "O zamanki harcanan para ile şu anki durumu kıyaslamak doğru değil. Fakat üniversitemizi, eğitim ve öğretimi sıkıntıya sokacak bir meblağ değildi. Harcanması gereken meblağdı. Bazı şeylerin fiyatı sorgulanmaz" dedi.
Kültür parkındaki heykellerle amaçlarının çocuklara görsel olarak yaşatmak olduğunu belirten Prof. Dr. Polat, "Çocukluğumuzdan beri oynanan oyunlar. Yeni nesil bu oyunları bilmiyor. Burayı kültür parkına dönüştürdük. İnsanlar çocuklarına göstersin, ne olduklarını anlatsın istiyoruz. Türk örf, adet ve kültürümüzdeki bu oyunlar, çocukların tekrar belleklerinde yer alabilir" diye konuştu.


'AFRİKALI ÖĞRENCİLERİMİZ BİLE GELİP BAKIYOR'

Yabancı öğrencilere Türk kültürünü tanıttıklarını ifade eden Prof. Dr. Polat “Afrikalı öğrencilerimiz bile bunlara gelip bakıyor. Üniversitemizde kendi kültürümüzü başka ülkelerin insanlarına tanıtmış oluyoruz" diye konuştu.

Tartışma yaratan heykeller kaldırıldı!

 

En ilginç Merkel heykeli

 

6 bin yıllık heykelin Türkiye'ye iadesine mahkeme engeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)