BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRBS 8 yıldır zarar ediyor----

RBS 8 yıldır zarar ediyor

RBS 8 yıldır zarar ediyor
26 Şubat 2016 - 10:09 www.finansgundem.com

Royal Bank of Scotland Group Plc, finansal krizden kurtarılmasının ardından yıllık bazda sekizinci yıl üst üste zarar açıkladı

RBS'in 2014'te 3.47 milyar pound olan net zararı, 2015'te 1.98 milyar pounda geriledi. Yeniden yapılandırma ve dava masrafları hariç vergi öncesi kâr yüzde 28 düşerek 4.41 milyar pounda geriledi. RBS'in düzenlediği ve 7 analistin katıldığı ankette ortalama beklenti olan 4.45 milyar poundun gerisinde kaldı. RBS en son 2007'de net kâr açıklamıştı.

RBS CEO'su Ross McEwan, bankanın devlet fonlarından ödenen 45.5 milyar poundla kurtarılmasının ardından ilk kez bu yıl temettü ödemesi yapmak istiyor. Banka geçtiğimiz ay 3.6 milyar pound düzeyinde değer düşüklüğü ve masrafın 4. çeyrekte tahakkuk ettiğini açıklamıştı. 

McEwan, RBS'in 2015'i "stratejisine uymayan işlerden çıkarak ve ana işi olan bankacılık kısmındaki iyileştirmeleri hızlandırarak" geçirdiğini söylemişti.

McEwan'ın bu yıl yapılacaklar listesinde, konut mortgage'larına dayalı menkul kıymetlerle ilgili kötü yönetim iddialarıyla ilgili ABD yetkilileriyle anlaşma konusu ön plana çıkıyor. Bu anlaşmanın ardından bankanın hissedarlarına ne kadar ödeme yapabileceği belli olabilir. RBS CEO'su McEwan 2017'nin ilk çeyreğinde hissedarlara geri ödeme ya da hisse geri alıma başlamak istediğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)