BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRBA'dan 10 toplantı sonra bir ilk----

RBA'dan 10 toplantı sonra bir ilk

RBA'dan 10 toplantı sonra bir ilk
04 Nisan 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası (RBA), üst üste 10 toplantı sürdürdüğü faiz artırımına ara verdi.

Avustralya Merkez Bankası (RBA)'nın dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde 3,60 olarak kaldığını açıkladı. Piyasalarda da beklenti faiz oranında bir değişiklik olmayacağı yönündeydi.

RBA, önceki 10 toplantısında toplam 350 baz puan Faiz artırdı.

RBA Para Politikası Kurulu, enflasyonun hedefe dönmesini sağlamak için para politikasında biraz daha sıkılaşmaya ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

PPK'nın açıklamasında, "Bu ay faiz oranlarını sabit tutma kararı, Kurul'a önemli bir belirsizlik ortamında ekonominin durumunu ve görünümü değerlendirmek için daha fazla zaman sağlıyor. Kurul, faiz oranlarının ne zaman ve ne kadar daha artırılması gerektiğini değerlendirirken, küresel ekonomideki gelişmeleri, hanehalkı harcamalarındaki eğilimleri, enflasyon ve iş gücü piyasasının görünümünü yakından takip edecek." denildi.

Kurul, enflasyonu hedefe ulaştırma konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü ve bunun için gerekeni yapacağını da ifade etti.

Avustralya'da enflasyonun mart ayında yüzde 5,0 seviyesine gerilediği tahmin edildi. Ülkede enflasyon rakamları üç aylık dönemler için açıklanıyor. En son açıklanan 2022 yılı son çeyreğinde enflasyon yüzde 7,8 seviyesindeydi.

Avustralya Merkez Bankası faiz artırdı

 

Avustralya Merkez Bankası faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)