BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRamazan'da Sakal-ı Şerifleri çaldılar----

Ramazan'da Sakal-ı Şerifleri çaldılar

Ramazan'da Sakal-ı Şerifleri çaldılar
10 Temmuz 2015 - 15:56 www.finansgundem.com

Balıkesir'de iki ayrı camide yer alan Sakal-ı Şeriflerin çalındığı ortaya çıktı

Balıkesir'in Havran ilçesinde iki camide bulunan Sakal-ı Şerifler çalındı. Emniyet olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgilere göre, Ramazan ayı etkinlikleri dahilinde kadınlar için ziyarete açılmak istenen Sakal-ı Şeriflerin saklandıkları metal kilitli kutularda olmadıkları gözlendi. Yetkililer, kilitli demir kutuların levye ile açılmak suretiyle içindeki kutsal emanetlerin çalındığını açıkladı.

DİĞER KUTSAL EMANETLERDE ÇALINDI

Orta Cami'de fark edilen olaydan sonra Ebubekir Cami'nde de Sakal-ı Şerif'i kontrol eden yetkililer aynı yöntem ile buradaki kutsal emanetinde yerinde olmadığı fark etti. Havran İlçe Emniyet Amirliği olayın bildirilmesinden sonra inceleme ve soruşturma başlattı.

Yaşanan olay sonrasında bir açıklama yapan Havran Müftüsü Ahmet Alınmaz, "Sakalı Şerif'in yerinde olmadığı, levye ile zorlanarak yerinden alındığı tespit edildi. Emniyete bilgi verildi" dedi.

 SAKAL-I ŞERİF NEDİR?

Sakal-ı Şerif Peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şeriflerinden Müslümanlar tarafından alınıp, teberrüken (bereketlenmek için) saklanan ve günümüze kadar gelen mukaddes emanete verilen ad. “Lıhye-i seadet” ve “Lıhye-i şerif” diye de bilinen sakal-ı şerif mübarek ay, gün ve gecelerde Müslümanlar tarafından ziyaret edilmektedir.

Eshab-ı kiramın (radıyallahü anhüm) hepsi Peygamber efendimizi çok severdi. Bu sebeple O'nun bildirdiklerine göre, yaşamaya gayret ederler; O'nun hatırası olan şeyleri muhafaza ederek mübarek sayarlardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)