BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRamazan Akyürek’in kayınbiraderi de ‘abi’ çıktı!----

Ramazan Akyürek’in kayınbiraderi de ‘abi’ çıktı!

Ramazan Akyürek’in kayınbiraderi de ‘abi’ çıktı!
09 Eylül 2016 - 08:58 www.finansgundem.com

İstanbul’da FETÖ soruşturması kapsamında eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in kayınbiraderi R.Y.A tutuklandı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz ay, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik yapılan çalışmada, örgütün polis yapılanmasına talimat veren bir isim belirlendi. Anadolu Yakası'ndaki bazı polisleri örgüt evinde toplayarak, sohbetler düzenleyen ve talimatları ileten şüphelinin R.Y.A olduğu tespit edildi. Bir boya fabrikasında müdür yardımcısı olan şüphelinin 30 polisle irtibatı olduğu belirlendi.

TUTUKLANDI

Araştırmalarda, eski İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek'in kayınbiraderi olanR.Y.A'nın irtibatlı olduğu polislerin FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten uzaklaştırıldığı yada emekli edildiği ortaya çıktı.  Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ Yapılanmasınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, hakkında arama kararı çıkarınla R.Y.A 10 Ağustos'ta Pendik'te gözaltına alındı. Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen R.Y.A tutuklandı.

17/25 ARALIK SORUŞTURMALARINDA ADI GEÇİYORDU

Tutuklanan R.Y.A'nın eniştesi olan eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek,  Hrant Dink’ cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 27 Şubat 2015’te tutuklandı. Daire başkanlığı döneminde 17/25 Aralık soruşturmaları yapılan Akyürek’in ismi, Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde yaşanan olaylar sebebiyle de sıkça anıldı.

İHMALİ YÜZÜNDEN BİR ÇOK OLAYLARA SEBEB OLDU

Bir çok olayda ihmali olduğu öne sürülen Akyürek'in görevi döneminde,  2004 yılında McDonald's bombalandı, aynı yıl  Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Hicabi Cındık öldürüldü.  7 Ocak 2005'te yine KTÜ'den Prof. Dr. Sadettin Güner ve üç yaşındaki oğlu çapraz ateşle infaz edildi. En fazla gündem yaratan olay ise 2006 yılında yaşandı. Santa Maria Kilisesi'nin rahibi Andrea Santoro 5 Şubat 2006'da 16 yaşında liseli tarafından öldürüldü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)