BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE3 ne zaman azalır?----

QE3 ne zaman azalır?

QE3 ne zaman azalır?
10 Haziran 2013 - 14:04 www.finansgundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltmak için istihdamda 4 ay üst üste 200,000 kişilik kazanç beklediği düşünülüyor

Fed tahvil alımlarını, "net bir açıklamada" bulunmadan, istihdam piyasasında kaydadeğer oranda bir ilerleme kaydedilinceye kadar sürdüreceğini söylüyor. Ancak iki eski Fed ekonomisti, bankanın net ifadelere sahip olmamasına rağmen kafalarında bir eşiğin olabileceğine dikkat çekiyor.
Fed'in eski Parasal İlişkiler birimi direktöri Vincent Reinhart, Fed Başkaı Ben S. Bernanke'nin tahvil alımlarını azaltmaya başlamak için istihdam büyümesinde 4 ay üst üste 200,000 ortalaması kaydetmesi gerektiğini söylerken, birimin eski araştırmacılarından Roverto Perli de merkez bankasının mevcut hızı yaz boyunca izlemesinin gerekeceğini savunuyor.
Perli, "Bu gelişmeyi, ekonominin kendi kendi kendine devam eden bir yolda olduğu şeklinde algılayacaklar ve bu nedenle de parasal genişlemenin hızını düşürecekler" yorumunda bulundu.
Rakam, yatırımcılara, Fed'in borçlanma maliyetlerini düşük tutan ve hisse senedi piyasalarındaki ralliyi tetikleyen aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını  azaltmaya başlayacağı konusunda bir karara varabilmelerine yardımcı olacak. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, tahvil alımlarının azaltılmasının yakın olduğu spekülasyonuyla 1 yılın zirvesine tırmandı.
ABD'de Mayıs ayı tarımdışı istihdam verisi 200,000 kişilik kazancın altında kaldı. Çalışma Bakanlığı istihdamın, Nisan'daki 149,000'in ardından geçtiğimiz ay 175,000 arttığını açıkladı. İşsizlik oranı işgücüne dahil olanların sayısındaki artışın etkisiyle yüzde 7.5'ten yüzde 7.6'ya çıktı.
Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO'nun başkanı Bill Gross, geçtiğimiz ayki işsizlik oranındaki artışın ardından Fed'in tahvil alımlarını büyük ihtimalle azaltmayacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)